Groningen Airport: Brussel out, Parijs in?

Eelde New York

Vliegmaatschappij Nordica zet vanaf 25 maart een toestel op Groningen Airport. Die zou onder andere naar Brussel gaan vliegen, maar die bestemming is gecanceld. Dat betekent automatisch ruimte voor een nieuwe vlucht.

Brussel bleek simpelweg niet populair genoeg. Volgens Nordica zelf zouden er per vlucht maar enkele stoelen geboekt zijn en dat kan natuurlijk nooit uit. Dus, schrappen die handel, nog voordat er ooit een retourtje België is gedaan vanaf Grunn door de Estse maatschappij. Misschien is de hoofdstad van onze zuiderburen toch iets te dichtbij. Daar rij je immers zo naartoe met de automobiel of trein.

Nieuwe bestemming

Hoe dan ook: Brussel out. Jammer voor al die zotten die gek zijn op een superzachte G, maar het is niet anders. Bovendien geeft het ruimte voor een nieuwe bestemming. Eentje die de stoelen wel kan vullen. Maar op dit moment is dat nog destination unknown, hoewel er vast hard wordt nagedacht over een geschikte stad.

Eelde zelf zegt voorkeur te geven aan de volgende steden: Parijs, Milaan, Berlijn of Wenen. En als je die bestemmingen bekijkt, zou het schrappen van Brussel misschien verdomde goed kunnen uitpakken. Waarschijnlijk wordt deze maand nog bekend wat het gaat worden. Spannond!

Wij hopen stiekem op de stad der liefde, en jij?

Ga het gesprek aan ( comments)