Groningen Airport Eelde doet beroep op boeren: “Ontzie ons, want traumaheli, ambulance- en donorvluchten”

Ambulancevlucht op Groningen Airport Eelde- foto van 112Groningen

Boze boeren en burgers willen morgen Nederland platleggen. Luchthavens zijn daarbij een belangrijk doelwit. Groningen Airport Eelde is daarom in overleg met de politie en Koninklijke Marechaussee en doet een beroep op de demonstranten.

Morgen staan twee binnenkomende en twee uitgaande vluchten op het programma van en naar Antalya en Gran Canaria. De luchthaven hoopt dat de reizigers geen hinder ondervinden van het protest en bekijkt met de politie en marechaussee de situatie. “Deze laatste is verantwoordelijk voor ordehandhaving en veiligheid op Nederlandse luchthavens, zoals Groningen Airport Eelde”, vertelt woordvoerder Anniek Kruijer.

Belangrijk maatschappelijk belang

Verder benadrukt het vliegveld dat de diensten van het vliegveld van algemeen maatschappelijk belang is. “De traumahelikopter is hier gestationeerd. De ambulancevluchten van het UMCG maken gebruik van het vliegveld en dat geldt ook voor donorvluchten. Deze inzet moet ten alle tijden door kunnen gaan. En het is ook belangrijk dat Noordelingen van hun vakantie kunnen genieten.”

De luchthaven geeft tot slot aan geen concrete aanwijzingen te hebben over een mogelijke blokkade van Eelde en geeft aan begrip te hebben voor de situatie van boeren. Reizigers worden via de website op de hoogte gehouden.

Psst, hier meer afleiding: