Dit zijn alle toffe feestjes tijdens Koningsnacht in Groningen

terrassen Groningen

Tijdens Koningsnacht is er meer dan genoeg te doen in Groningen. Bijna iedereen geeft een feestje. Van de buurtvereniging in Vinkhuizen tot het grote feest op de Vismarkt. Hier de vetste fuifjes in een overzicht.

Want het is best lastig als er zo ongelooflijk veel te kiezen valt. Van live muziek tot feest-dj’s en van bier tanken op een plein tot schouder aan schouder zweten in de kroeg. Opties genoeg. Daarom een lijst van alle gratis én betaalde evenementen in de binnenstad in willekeurige volgorde. Succes ermee.

Koningsnacht – Vismarkt

We beginnen met de grootste en meest voor de hand liggende locatie in Stad: de Vismarkt. Hier een aantal grote en bekende namen, zoals Funkanizers, de poëtische en confronterende rapper Fresku, Rondé en Di-Rect. Tussendoor is er een DJ die iedereen laat dansen op de kasseien van de Vismarkt. En bier. Veel bier.

Van 19:00 tot 01:00 uur – toegang is gratis – Klik hier voor meer info

Noisia Invites – Oosterpoort

Noisia in de Oosterpoort is toch elk jaar weer een hoogtepuntje. De heren spelen met Pendulum, Mefjus + Maksim, DotCrawl, Posij, Former, The Outsiders en WERC in eigen stad. Denk drum&bass, beats, trap en andere bass music. Perfect voer om op te moshpitten tot het zonnetje weer opkomt.

Minpuntje: deze dikke party is allang uitverkocht. Snappen we wel. Maar schroom niet om even te kijken of je toch nog aan kaartjes kan komen via diverse facebookpagina’s of Ticketswap.

Van 22.00 tot 05.00 – tickets uitverkocht – klik hier voor meer info

Kingsnight w/ Palms Trax & Kennedy – OOST

Tuurlijk zullen de bekendere clubs in Stad ook vette feestjes organiseren. Ook OOST heeft wat artiesten uitgenodigd om samen met de bezoeker er een tof (disco/house)feestje van te maken. Je bent in ieder geval zoet tot 07.00 in de ochtend, kun je in een keer door om Willy te zien.

Van 23.00 tot 07.00 – prijs €23,-  klik hier voor meer info en tickets 

Kingsnight: I-F, Thee J Johanz & Chris Deeptrax – IIWII

Ook de club bovenin The Big Building heeft wat artiesten uitgenodigd om een vet feestje te bouwen. IIWII sluit haar deuren eind mei, leuk om hier dus nog even je koningsnacht te vieren. Met een uitzicht over de hele stad en wat toffe artiesten kom je de nacht wel door.

Van 23.00 tot 07.00 – prijs €20,- klik hier voor meer info en tickets

King’s Dance Square – Poeleplein

Nog weer een traditioneel feestje in dit lijstje. Koningsnacht op het Poeleplein kan dus niet ontbreken. Elk jaar is het dringen, dansen, zuup’n en gezelligheid op het plein. Met steevast feest DJ Arnoud als plaatjesdraaier. Na het feestje kan je meteen de dichtstbijzijnde kroeg of club in!

Van 21.00 tot 01.00 – toegang is gratis – Klik hier voor meer info

Live muziek en DJ’s – Ellebogen

Wil je toch feesten met livemuziek en niet per sé naar de Vismarkt? Dan is deze locatie voor jou! De Grote- en Kleine Kromme Elleboog is altijd een locatie waar leuke kroegjes zijn en nu dus met livemuziek en DJ’s.

Van 21.30 tot 01.30 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Het BluesPlein van Groningen – Ossenmarkt

Bluesliefhebbers kunnen in een gemoedelijke sfeer hun hart ophalen op het BluesPlein van Groningen. Op de Ossenmarkt kun je gaan genieten van Bluesmuziek met bijvoorbeeld een lekker speciaalbiertje in je hand.

Van 20.30 tot 01.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Live Muziek, Zuiderdiep op z’n kop – Zuiderdiep

Ook op het Zuuderdaaip is dit jaar weer traditioneel een koningsnachtfeestje. Een minder massaal en druk feestje dan op de Vismarkt. Dit jaar een gevarieerd programma met verschillende bands en dj’s.

Van 19.30 tot 01.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Party: Ladi Dadi – DOT

Dot is bekend van de grote witte bol dat afgelopen winter de grootste kerstbal ooit was. Daarnaast natuurlijk op een toplocatie naast het stadsstrand. Ook hier een dik feest. Vierde verjaardag van de Koning in de giga golfbal als je van r&b en hiphop houdt.

Van 22.00 tot 03.00 – prijs €7,50 – klik hier voor info en tickets

Helden van Oranje – Stadspark

Meezingen? Meebrullen? Vergeet alle andere feestjes en geniet van onder andere André Hazes, The Partysquad en Nielson. Voor de luttele prijs van 5,50 kun je de binnenstad ontduiken en toch genieten van livemuziek. Let wel op: het gehalte 40+ zal erg hoog zijn.

Van 19.00 tot 01.00 – prijs €5,50 – klik hier voor info en tickets

Koningskopje – Simplon

Ook Simplon heeft dit jaar weer een spectaculair feestje. Ze toveren het heerlijke event Roodkopje om tot Koningskopje. Verwacht R&B, Hiphop en 90’s classics van onder andere FS Green en de Groninger Jeftuz. Omcirkel in je agenda wanneer je hier wilt proosten op de koning!

Van 23.30 tot 05.00 – prijs €10,- in de voorverkoop, 12,50 aan de deur – klik hier voor info en tickets

Koningsnacht – De Drie Gezusters

Uiteraard mag ook de Drie Gezusters niet ontbreken in deze lijst. De iconische draaibar staat samen met de andere gedeeltes in het teken van oranje. Met uiteraard goeie muziek, genoeg drank en een leuke DJ kom jij hier de nacht wel door.

Van 18.00 tot 05.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

A Paradigm of Excellence: King’s Night – Paradigm

Yes!, weer een traditie met Koningsnacht en uiteraard, -dag: Paradigm. Elk jaar de tofste techno, de fijnste mensen en raven op de mooiste locatie in Groningen. Niet een nachtje of dagje, maar gewoon twee dagen non-stop feest op het suikerunie terrein.

Van 22.00 tot 08.00 – prijs €21,50 – klik hier voor info en tickets

De Kelder van Koning Willy – Kelder van Kopjek

Na de sluiting van De Etage nu een andere toffe locatie, namelijk: De Kelder van Kopjek. Kom hier een nachtje doorhalen als je van exceptionele techno houdt. Met onder andere (lokale) artiesten als Tjade, Nathan Homan, De Nachtwacht en Moody Mehran moet dat zeker goed komen!

Van 23.00 tot 07.00 – prijs €8,50 en slechts 150 tickets beschikbaar! – klik hier voor info en tickets

Koningsnacht – Uurwerkersplein

Het is ook zeker dat er weer een heerlijk feestje wordt gegeven door De Uurwerker en De Pintelier. Deze twee bekende borrelspots zorgen er voor dat iedereen op een heerlijke manier de verjaardag van Willy in kan luidden.

Van 18.00 tot zolang het gezellig is – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Kingsnight Block Party – Block & Barrels

Waar anders dan de verjaardag van onze King vieren bij Block & Barrels? Als we de Facebookpagina mogen geloven met heel veel funky stuff. Uiteraard met bier, barbecue, mals vlees en nog meer bier. Allemaal binnen. En als het mooi weer is? Dan gaat het dakterras open.

Van 21.30 tot zolang het gezellig is – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Beachrockers Clubtour X Kingsnight – Kokomo

Beachrockers komt langs in Kokomo! Als jouw Spotify afspeellijst veel EDM bevat, dan moet je tijdens koningsnacht hier heen gaan. Met artiesten als Girls love DJ’s, Praia del Sol en Danny da Costa kun je helemaal losgaan op zonnige beats en hitjes.

Van 23.00 tot 06.00 – prijs €7,50 in de voorverkoop of €10,- aan de deur. Ga je voor de vip tickets? dan ben je een dikke 360 euro kwijt voor 6 personen – klik hier voor info en tickets

Koningsnacht! – Chupitos

Wil je na het feestje op de vismarkt of poeleplein nog even door? Dan kun je naar Chupitos gaan. Ze maken voor jou deze nacht een speciaal shotje, namelijk het Koningsshotje! Daarnaast kun je dansen op de nummertjes die de DJ voor je gaat draaien.

Van 22.00 tot 05.00 – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Kingsnight 2018 – Enzo

Ook in Enzo aan het einde van de Poelestraat kun je de hele nacht hossen en zuipen in naam van de koning. Verschillende DJ’s en een live percussionist zorgen in drie verschillende ruimtes voor de muziek. Zorg dat je je goede humeur meeneemt en niks kan meer mis gaan.

Van 00.00 tot 06.00 – toegang gratis tot 01.00 – klik hier voor meer info

SEXUALIZED Groningen | Kingsnight special – Huize Maas

Nog meer urban! In Huize Maas weer het traditionele Sexualized met de lekkerste eclectic, urban, r&b en dancehall muziek. De muziek wordt onder andere verzorgd door Latifah, April Grey en Doss.

Van 23.45 tot 05.00 – prijs €8,- klik hier voor info en tickets

ShocKING – Helsinki6

Gelukkig is er in de stad ook nog het een en ander te doen als je van hardstyle en hardcore houdt. In Helsinki6 wordt het jaarlijkse Shock georganiseerd. Met onder andere Rebelion, D-Sturb en Partyraiser gaat het helemaal los! + Afterparty!

Van 19.00 tot 01.00 en afterparty 01.00 tot 06.00 – prijs €10,-  klik hier voor info en tickets

Weersvoorspelling

Heb je aanvullingen op deze lijst? Drop wat in de comments, is leuk. En oh ja, ook nog wat een minder leuke mededeling. Het weer belooft niet super te worden.

Als we nu even kijken naar de voorspelling, ziet het er redelijk uit. Helaas geen 20 graden of hoger, maar maxima tot 14 graden. En als het een beetje tegenzit af en toe wat buien over Stad.

Psst, hier meer afleiding: