Groningen gastheer van twee dikke hockeyinterlands

Het Nederlandse hockeyteam is zich aan het klaarmaken voor de Olympische Spelen in Rio. Om te oefenen spelen ze drie interlands, waarvan twee in Groningen. Op het complex van Studentenhockeyvereniging GCHC.

“Het is echt supergaaf dat ze Groningen hebben uitgekozen. Nog nooit hebben ze hier gespeeld,” vertelt Anouk Tuininga heel erg blij aan de telefoon. “Elke keer als ik het iemand vertel, ben ik weer verbaasd. Het is zo tof dat ze komen en dan ook nog naar onze studentenclub!”

Het Nederlandse hockeyteam speelt op donderdag 23 en op 24 juni in het kader van de Rabo Super Serie twee keer tegen Nieuw Zeeland op het vernieuwde complex van GCHC op Zernike. Het nieuwe complex is vier jaar gebouwd, en direct toont de bond interesse.

hockeyinterlands Groningen

Foto gemaakt door Koen Suyk (ANP) – eigendom van KNHB

Interland in Drachten? Dan zeker ook in Groningen!

“Ze vroegen of wij ons complex beschikbaar wilden stellen voor interlands,” vertelt Anouk. Vervolgens is het vier jaar stil gebleven, maar vanuit het niets neemt de KNHB dit jaar weer contact op en staan er komende week twee dikke interlands op het programma.

Anouk is samen met andere mensen van GCHC eigenlijk al sinds 2007 bezig met het binnenhalen van de interlands. In 2007 speelt Oranje een aantal wedstrijden in Drachten. En als het in Drachten kan, dan kan het zeker in Groningen.

En Drachten is zo vriendelijk geweest om GCHC de afgelopen jaren te helpen met het draaiboek en de lobby. Hoewel die lobby volgens Anouk niet heel wichtig is geweest. “De bond wil heel graag naar Groningen komen. Het koste uiteindelijk veel geduld, maar niet veel moeite.”

hockey interland hockeyinterlands Groningen

Foto gemaakt door Koen Suyk (ANP) – eigendom van KNHB

GCHC

Opmerkelijk is wel dat de bond heeft gekozen voor GCHC en niet voor een van de andere clubs in Groningen. Bijvoorbeeld voor GHHC, die afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse (hoogste afdeling in Nederland) zijn gepromoveerd.

“Daar zijn we echt heel trots op. We zijn ‘maar’ een studentenclub. We hebben weliswaar 800 studentleden en spelen met de vrouwen en mannen in de Eerste Klasse (daarna komt Overgangsklasse en dan Hoofdklasse), maar er zijn grotere clubs.”

Tijdens de interlanddagen wordt er van alles georganiseerd. Zoals clinics voor de jeugd. “Hebben we overgenomen van Drachten en we hebben al tientallen aanmeldingen.” Best leuk, want GCHC heeft zelf geen jeugdafdeling. Wat ook leuk is, is dat er nog kaarten te koop zijn.

Kaartverkoop en meer info Nederland – Nieuw Zeeland

Wil je daar meer informatie over, dan moet je hier klikken.

hockeyinterlands Groningen Nederland Nieuw Zeeland

Psst, hier meer afleiding: