Groningen is één van de duurste steden om een woning te huren

huur

Vorige week schreven we al dat Stad langzaam aan een metropool begint te worden. De keerzijde van het gebeuren, is dat de prijzen omhoog gaan. Niet alleen van de drankjes op het terras, maar ook van de huurwoningen in de vrije sector. 

Uit een onderzoek van verhuurbemiddelaar Parisius blijkt dat de huur in de vrije sector in het tweede kwartaal van dit jaar flink omhoog is gegaan in Stad en Ommeland. Zo schrijft de Groningen Internet Courant.

Duurste stad van Nederland

Hiermee wordt Grunn de duurste stad buiten de Randstad om te wonen. Maar wat houdt dat nou precies in? Nou, stel je hebt een kamer van twintig vierkante meter. In Stad betaal je 13,01 euro per vierkante meter. Dus kost je kamer minimaal 260,20 euro kale huur.

Je wilt goedkoper uit zijn en besluit te vluchten naar Leeuwarden. Oké dit is wel heel hypothetisch gedacht natuurlijk. Maar wat gebeurt er dan? In Ljouwert kost volgens de berekeningen van Parisius één vierkante meter 9,30 euro. Je kamer is dus 186 euro kale huur. Dat is toch bijna acht tientjes minder.

Binnenstad Groningen nog duurder

Maar wacht, er is meer. Je wilt natuurlijk wel op een triple A-locatie wonen. Dat kan alleen binnen de grachten en dus in de binnenstad. Daar zijn de prijzen ook een tikkeltje pittiger. Volgens de woningbemiddelaar moeten we denken aan 15,36 euro per vierkante meter.

Je kamertje is dan dus minimaal 307,20 euro. Maar goed, je zit dan in ieder geval wel in de mooiste stad van Nederland. Want uiteindelijk gaat er niets boven Groningen en haar huurprijzen. Lekker nuchter, lekker decadent.

Ga het gesprek aan ( comments)