Groningen is een ultieme stad voor millennials – blijkt uit Duits onderzoek

Noorderzon Knelis Opera

Als millennial kun je beter in Groningen wonen dan in New York, Melbourne, of Kaapstad. Dat blijkt uit onderzoek van Nestpick, een grote Duitse huisbemiddelaar.

De Duitsers hebben heel veel wereldsteden onderzocht aan de hand van zestien punten die belangrijk zijn voor millennials (mensen geboren tussen 1982 en 2002). Zo hecht deze groep veel waarde aan het festivalaanbod, hoe tolerant men is, of je er goed kunt bier drinken of internet een beetje snel is.

Groningen de koningen

Wat blijkt: Groningen scoort enorm goed op al die punten. Amsterdam is de beste stad van de wereld voor millennials om te wonen, gevolgd door Berlijn. Groningen staat op plaats 42 op de internationale ranglijst. Als je filtert op steden met minder dan een miljoen inwoners staat Stad zelfs op spot 27.

Vooral qua festivals scoort Groningen goed. Stad dan op de achtste plaats, ver boven steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, New York, Antwerpen en Wenen. Heuh, dank Noorderzon, Eurosonic, Paradigm, Kadepop en al die andere vette festivals. Ook op snelheid van internet (negende plek), tolerantie ten opzichte van immigratie en verdeling tussen man/vrouw scoort 050 uitstekend.

Check hier de complete lijst – foto van Noorderzon is van Knelis

Ga het gesprek aan ( comments)