Groningen is verkozen tot leukste studentenstad van Nederland – Elsevier Weekblad

Studentenstad

Elsevier Weekblad deed onderzoek en bevestigt ons aller mening: Groningen is de leukste studentenstad van Nederland. Heuj!

Muziek galmt uit openstaande ramen, kratjes worden gezeuld en ’s ochtends verdwaasde blikken. Jep, KEI-week is aan! Ook in de rest van Nederland is de introductiepret begonnen. Prima timing van Elsevier om een onderzoek naar de leukste studentenstad van Nederland te publiceren.

Goud voor Grunn

Zilver en brons zijn voor Nijmegen en Utrecht. Complimenten voor de eerste twee verliezers na gouden plak pakker Groningen. Natuurlijk is het onderzoek er een van de vele, maar het blijft een welkom compliment. Een bevestiging voor alle groentjes die voor Stad hebben gekozen, oud nieuws voor de gepokte- en gemazelde studenten in Grunn.

Elsevier komt tot deze conclusie door alle steden met ten minste duizend voltijdstudenten te beoordelen op drie punten. Ten eerste de aantrekkelijkheid van het uitgaansleven en restaurants. Deze wordt gemeten aan de hand van de Nationale Studentenenquête.

Diezelfde enquête is basis voor punt twee: culturele hotspots. Ook hieraan geen gebrek in Groningen. Elke avond twee neusgaten vol voor de cultuursnuiver in Stad, mocht ie dat willen. Als laatste wordt gekeken naar ‘studentdichtheid’. Oftewel: hoeveel procent van de totale bevolking is student. Tsjah, die pakken we gegarandeerd. Altijd.

Proost!

De vele toffe kroegen, het ontbreken van sluitingstijden in de horeca en een grote hoeveelheid tevreden, jonge mensen. Allemaal zaken die Groningen de onbetwiste winnaar maken. Genoeg geluld over iets wat al tijden bekend is. Proost!

Zoek je nog een goed feestje om het te vieren? Woensdag 16 augustus houden we een superchille beachparty bij DOT. Ibiza-vibes in Groningen met bier, toffe dj’s en een boel gezelligheid.

Link naar het artikel in Elsevier Weekblad: klikkerdeklik

Psst, hier meer afleiding: