Groningen ondanks alles toch weer mooiste plekje van het land komende december

2020 is op z’n zachtst gezegd niet een hééééuuuul mieters jaar. Verre van zelfs, en juist daarom is het mooi dat er zo nu en dan een kleine meevaller is. Ook al weegt deze in de verste verte niet op tegen de narigheid waar sommige mensen en sectoren mee te kampen hebben.

WinterWelVaart is zo’n bescheiden lichtpuntje. Letterlijk, want de verlichte schepen toveren ook dit jaar het Hoge- en Lage der A weer om tot sprookjesachtig tafereel. Kortom, 050 is in december weer eem het prachtigste plekkie van Nederland. Onder andere door de aanwezigheid van zo’n twintig brute historische schepen, versierd met kleurige lampjes en ander tierlantijnspul.

Afgeslankte vorm

Er is wel een grote ‘maar’: de boel wordt flink getrimd. Dat betekent geen wintermarkt met glühwein, geen vrije toegang tot de schepen en geen foodtrucks. Allemaal om de drukte tegen te gaan.

Waarom dan überhaupt iets organiseren? horen we je denken. Nou, omdat het broodnodig is. Een groot aantal schepen uit de zogenaamde bruine vloot hebben veel inkomsten misgelopen dit jaar, waardoor een deel van hen op de sloop dreigt te eindigen. Op deze manier krijgen ze 20, 21 en 22 december toch nog eem wat aandacht in Stad.

Overigens word er nog wel iets georganiseerd voor publiek. Zo komt er waarschijnlijk een luisterroute langs historische maritieme spots, plus een open podium met voorstellingen. Wel met beperkte toegang en verplicht reserveren. Voor meer info, houd vooral de website van WinterWelVaart in de smiezen.

Wat denk jij: goed dat de A’s toch nog omgetoverd worden tot sfeervolle spot? Laat het weten in de comments op Facebook.

Foto’s: Knelis

Psst, hier meer afleiding: