Groningen op haar mooist – Verlichte schepen tijdens WinterWelVaart 2017

Winterwelvaart

Tijdens WinterWelVaart is het Lage der A weer een prachtig stukje Groningen. Tientallen historische en verlichte schuiten in de diepenring, bands, theater en glühwein.

Het festival vindt plaats op 15 t/m 17 december, maar staat nou niet echt bekend als trekpleister voor jong Groningen. Eerder babyboomers, vrouwen op leeftijd met pauwenveren als oorbellen en meer van dat. En ook de Wintermarkt is nou niet echt een flitsend begin van je stapavond.

Groningen op haar mooist

Maar dat is nog geen reden om het hele circus aan je voorbij te laten gaan. Want dit stukje Groningen is sowieso al prachtig, maar tijdens Winterwelvaart helemaal oogstrelend. Al die historische schuiten in het Lage der A, de kraampjes langs de waterkant en gezellig druk. Bovendien erg sfeervol verlicht, waardoor de koude, Groninger decemberavond iets warms uitstraalt.

WinterWelVaart

Foto geleend van WinterWelVaart

En die schepen liggen er niet voor niks. Ze zijn bijna allemaal toegankelijk voor publiek en doen dienst als podium voor tientallen bands en theatergezelschappen. Daarnaast is er een kunstroute die je kunt volgen. De liefhebber kan dan een kijkje nemen bij beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier.

Voor het hele programma klik je hier. En hou vooral de Facebookpagina in de gaten.

Uitgelichte afbeelding: Knelis

Ga het gesprek aan ( comments)