Groningen schittert in Britse krant The Daily Mail

daily mail

Niet New York, niet Parijs en niet Rome. Een reporter kiest Stad om zijn dochter mee naartoe te nemen en heeft daar allesbehalve spijt van. Hij schrijft lovend over de ‘watery, wacky city of Groningen’.

Een tijdje terug schrijft The Irish Times al over Stad. Niets dan complimenten. Nu zijn we onderwerp van een artikel in de op een na grootste dagelijkse krant in het Verenigd Koninkrijk. The Daily Mail is zeer populair, wordt gedrukt in Londen en zit tussen tabloid en krant in.

Micheal Hodges van The Daily Mail

Reporter Michael Hodges neemt zijn zevenjarige dochter mee de grens over. Ze claimt namelijk de enige van haar vrienden te zijn, die nog nooit in het buitenland is geweest. Niet Rome, niet Parijs en niet New York. Nee, Groningen is de plaats van bestemming. In het land dat de Britse journalist nog associeert met klompen, molens en muizen in portiekjes.

Met het Student Hotel als uitvalsbasis vermaken vader en dochter zich prima. Waar wij met onze drukke leventjes balend een peuk opsteken wanneer de brug openstaat, of in sneltreinvaart doorfietsen naar de volgende, genieten de Engelsen van de langsvarende bootjes. Zouden wij ook wat vaker moeten doen.

Regenboog gracht Groningen

Watery, wacky city

Hodges is nogal nerveus om zijn dochter op de fiets door de stad te laten rijden, maar wordt al snel uitgelachen door de fietsverhuurder. Jep, de tweewieler is hier wel een veilig vervoersmiddel.

Ook het Groninger Museum, De Oosterpoort, het Stripmuseum – Wich sounds like it should be in Amsterdam – en de Martinitoren maken indruk op de twee.

Het artikel is voornamelijk gericht op de kindvriendelijkheid van Stad. Toch is het duidelijk dat Michael Hodges zelf ook een beetje verliefd is geworden op de ‘watery, wacky city of Groningen‘. Hoe dan ook: we zijn weer wat internationale bekendheid rijker. Hopen dat we straks niet slalommend om Britse kinderen moeten sjeesen door de binnenstad.

Het artikel vind je hier.