Groningen, Winter Is Coming: weerswaarschuwing KNMI vanwege sneeuwval

sneeuw

Heb je al een paar vlokjes zien vallen? Kan goed wezen. Her en der dwarrelen ze al in de Groninger lucht, al blijft het totaal niet liggen. Maar dat wordt morgen anders, als we de weermannen en -vrouwen mogen geloven.

Eerder deze week keek amateurweerman Jannes Wiersma al eem in de theeblaadjes voor ons, maar vandaag voorspellen meerdere bronnen het: het wordt wit in Stad. Het KNMI geeft zelfs code geel af voor het hele land in verband met de sneeuwval. Vooral vanwege gladheid op de wegen.

Stad

De kouwe witheid valt als eerste zaterdagmiddag in het uiterste zuidwesten van het land, voorspelt het KNMI. Later die middag en avond is ook de rest van Nederland en dus ook G-city aan de beurt.

Hoeveel precies? Jannes Wiersma denkt 5 cm. En het KNMI onderstreept dat, al zal het op de meeste plaatsen tussen de 1 en de 3 cm worden, aldus het weerinstituut.

Eem een rondje witte Stad doen, zit er dus wellicht wel in. Paar mooie kiekjes maken voor Insta ofzo. Sneeuwengeltje maken. Maar mocht er überhaupt wat vallen, blijft toch onvoorspelbaar die natuur, houd er dan wel rekening mee dat de boel waarschijnlijk niet heul lang blijft liggen. Zaterdagavond of zondagochtendvroeg lijken vooralsnog de beste momenten om je vriend of vriendin in te peperen.

Psst, hier meer afleiding: