Groningen zuigt energie, maar geeft het ook in overvloed terug


Groningen

Groningen ik hou van je. Elke dag een beetje meer. Ik kan best zonder je. Voor een vakantie. Of om een tijd elders te werken. Maar ik zal altijd terugkeren. Deze dagen maken duidelijk waarom. 

Waar je ook komt: vrolijkheid overheerst. Op Paradigm Festival waar heel veel Groningers vrijwillig aan hebben meegebouwd en waar nog meer Groningers vrijwillig uit hun plaat gaan. Rondlopen op Paradigm maakt je als Stadjer trots en weemoedig. Fantastisch dat dit lukt in onze Stad.

Paradigm Groningen

4.000 nieuwe verliefden

Paradigm is niet het enige dat het fiere Groninger hart deze dagen sneller laat kloppen. Keiweek brengt bijvoorbeeld een heerlijke vibe in de binnenstad. Overal verse eerstejaars die gaandeweg de introductieweek steeds gaarder door de stad struinen. Het is prachtig om te zien hoe al die nieuwe inwoners in aanraking komen met Stad.

En vooral: hoe ze onder de indruk raken van Groningen. Of ze nou uit Bellingwolde komen of uit Arnhem. Stuk voor stuk vallen al die nieuwe studenten in love met Groningen. Vanwege de vrijheid, vanwege de schoonheid, vanwege het nachtleven, vanwege het brede scala aan studies. Deze week worden weer 4.000 mensen erg verliefd op 050.

Groningen Keiweek uitgaan

Groningen zuigt en geeft meer energie

Die collectieve gemoedstoestand werkt aanstekelijk. Ook voor Stadjers die alles al hebben gezien. Zoals de ervaren rotten die de Drie en het terras draaiende houden deze week. Ze lopen stuk voor stuk met een glimlach rond. Ondanks het barbaarse ritme van al die fuifjes zijn ze niet stuk te krijgen.

Ze genieten van de stad. Van de studenten. Van het leven. Van het bruisen. Van de volle terrassen. Van de menigte die tot het ochtendgloren langs al die kroegen en clubs slentert. Dat kan alleen in Groningen. Dat gebeurt alleen in Groningen. En juist van die bruisende nachten, het levende festivallandschap en al die blije mensen, krijgen zij, en ik ook, weer energie.

Door: Willem Groeneveld

Keiweek Groningen 2

Psst, hier meer afleiding: