Groninger is een landverrader na protestlied tegen PVV

 

Groninger Obed Brinkman heeft zijn frustratie over de PVV van zich afgezongen in het lied ‘Fuck de PVV’, dat nu redelijk viraal gaat. Maar niet iedereen vindt het tof. De Groningen wordt op internet uitgescholden voor landverrader, uitkeringstokkie en frikandel.

“Echt subtiel heb ik het niet gezegd maar de PVV beledigt al jaren lang iedereen. Nu wilde ik wel eens terugbeledigen,” zegt Brinkman tegen Dagblad van het Noorden. In het nummer noemt hij PVV’ers onder meer neofascisten en zingt hij dat hij van moslims en Polen houdt.

Vrijdag release, zaterdag ‘mailbox’ vol

Brinkman publiceerde het nummer vrijdag 20 november op YouTube onder zijn alias O-Bat. De dag daarop werd het opgepikt door weblog GeenStijl en PVV-kamerlid Martin Bosma. Gevolg was honderden woedende reacties op Twitter, Geenstijl en onder de clip van het nummer op YouTube.

PVV

Op YouTube schakelde de muzikant de commentaarfunctie onder de videoclip uit. Internetters hadden zijn telefoonnummer gedeeld in de reacties en hij ontving voicemailberichten en smsjes van ziedende PVV-aanhangers. ,,Wat daarin werd gezegd liep echt de spuigaten uit.”

Aangifte bij bedreiging

Brinkman had wel wat reacties verwacht maar niet zoveel en zulke heftige. “Toch sta ik nog steeds achter het nummer.” Bang is hij niet maar, zegt Brinkman, “het doet me wel wat.” Hij is er nog niet aan toegekomen de honderden reacties op zijn nummer door te spitten. “Maar als er een bedreiging tussen blijkt te zitten dan doe ik zeker aangifte”.

Psst, hier meer afleiding: