Groningers lanceren gratis raamposters om hulp te vragen, of juist aan te bieden

Het is inmiddels een behoorlijk cliché aan het worden, maar toch: crisis maakt creatief. There, we said it. En dat geldt zeker ook voor Groningse drukkerij DWCPRINT BV.

Zij hebben een initiatief de wereld ingeslingerd onder de noemer #Samensterktegencorona. Een reteslim idee, welteverstaan. Het betreft namelijk een dubbelzijdige poster om tijdens de lockdown hulp te vragen aan je buurtbewoners, of juist aan te bieden.

Plak ‘m voor je raam

Hoe het werkt? Op de groene zijde staat ‘Ik kan je helpen‘, met een vakje voor je telefoonnummer. Die poster klap je tegen je voorruit en buurtbewoners zien direct dat jij bereid bent iets te doen voor iemand anders.

Draai je de A3-poster om, dan zie je de rode zijde met ‘Ik kan wel wat hulp gebruiken‘. Zelfde principe: plak aan de binnenkant van je voorruit, inclusief telefoonnummer en hoppa, buurtvolk ziet direct wassup. Simpel, doch effectief.

Mede dankzij het telefoonnummervakkie, aangezien het RIVM heeft geadviseerd zoveel mogelijk fysiek contact uit de weg te gaan. Tijdens een belletje kan eerst het een en ander overlegd worden.

Verbroedering

Een boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak. Iets kleins kan voor iemand namelijk iets heel groots betekenen“, zeggen de initiatiefnemers zelf hun posters.

“Een stukje verbroedering door te laten blijken dat je klaar staat voor je buurman of buurvrouw die misschien wel wat hulp kan gebruiken.” En zo is’t!

Gratis

Ook mieters: die dingen zijn gratis te bestellen. DWCPRINT BV print en verstuurt hun uitvinding op het moment geheel op eigen kosten, speciaal om het initiatief zo laagdrempelig mogelijk te houden.

Betekent alleen wel dat ze alle hulp kunnen gebruiken. Financieel gezien, maar ook qua verspreiding en inpakken van de posters. Via 088-3388575 of info@samensterktegencorona.nl neem je contact met ze op.

Psst, hier meer afleiding: