Groningers opgelet: storm des doods op komst

storm

Mayday, mayday, alle hens aan dek. Het gaat los morgen. Voor het eerst in een jaar tijd is er kans op een officiële storm in Nederland, met name in de kustprovincies. Dus ook hier in Stad.

Kortom: bind de kratjes eem goed vast op je balkon en doe dat kettingslot van je barrel om een paal heen, al is het maar voor de zekerheid. Met windvlagen van meer dan 100 kilometer per uur, is het gewoon oppassen. Niet voor niks dat het KNMI even een code geel op tafel klapt.

Storm

Komt allemaal door een ‘klein maar venijnig lagedrukgebied dat via Denemarken naar Polen koerst’, aldus Weerplaza. Die zorgt voor harde wind met dikke golven. In andere woorden: ‘de storm des doods’. Komt nog bij dat het water extra hoog staat door de stand van de maan, dus het is afwachten hoeveel d’r overblijft van tv-tas.

Nee, gekkigheid. Al gaat het met stormkracht 9 wel echt los bij de Waddeneilanden. En er spoelt waarschijnlijk een hoop extra rommel aan, vanwege die containers en zo. Nu maar hopen dat het niet zó hard waait dat het morgen My Little Pony’s regent in Stad.

Psst, hier meer afleiding: