Gronings antwoord op Paddepoelster drillrap: gain mess’n moar schoffels

Drillrap, de Groningse boys van Wat Aans dachten: “Dat kun’n wij ook wel ja. Maar dan gain messen, moar schoffels.” En eerlijk: het resultaat mag er best wezen, niet waar?

Met de clippies van de messenzwaaiende Paddepoelertjes als inspiratie, klommen De Beunhaas en FiezeRik in de pen. “We zagen een paar drill-rappers uit Groningen bij Danny op Straat”, vertelt Rik. “Toen dachten we: dit kunnen wij ook.”

En verdomd, de Groninger rappers hebben gelijk. Het klinkt prima. Schoffeltje d’r bie, hooivork in de knuist. Zelfs een officieel Mega Mindy-masker op de snuit. Nee hoor, niks mis mee.

Booodschaaaap!

Of er nog iets van een boodschap zit in het nummer? “Nee”, aldus Rik. “We wilden vooral laten zien dat provincialen óók drill-rap kunnen maken. We hebben het nummer in een avond geschreven, de clip hebben we voor een show opgenomen, dat duurde een half uurtje.”

Lekker bezig jaaaa. Al zien wel wat weinig machetes in de video. Lopen jullie niet met kapmessen rond? “We hebben een paar messen in de keuken en zelfs die laten we meestal over aan de vrouwen.”

Zeg het maar, wie drillt er beter: Wat Aans of de rappers uit Paddepoel-Zuid? Laat het weten in de comments op Facebook.

Bron: dit artikel van DvhN

Psst, hier meer afleiding: