Groningse arts verspreidt met knip-en-plakwerk fake news over overleden oma na vaccinatie

Deze tweet slingert Jannes Koetsier gisteravond de wereld in. Vreselijk als het echt zo is natuurlijk. Maar Jannes heeft helemaal geen oma van 93 die dementerend is en gisterochtend overleden is. De arts, die al meerdere keren in opspraak kwam, heeft de volledige tekst namelijk geknipt en geplakt. De tweet is ondertussen al door honderden twitteraars geretweet. Zelfs door Thierry Baudet, voorman van Forum voor Democratie. De tweet is trouwens tijdens het typen van dit artikel verwijderd.

Dezelfde tweet, met dus exact dezelfde tekst komen we ook tegen bij ene Rip van Winkel. Een anonieme tweep die tijdens de coronacrisis een account aanmaakte. Op de vraag om met meer details te komen zodat het verhaal gecontroleerd kan worden antwoordt Rip van Winkel dat hij of zij ‘de verzorgers niet in diskrediet wil brengen’. Enkel meldt het account dat het in Groningen heeft plaatsgevonden. Het valt dus niet te controleren of het verhaal wel of niet waar is.

Anti-vaxxer

Dan terug naar Jannes Koetsier. Want hij kopieert en plakt ongegeneerd. En dat kunnen we dus met zekerheid bestempelen als fake news. Via de website kloptdatwel.nl komen we erachter dat Jannes een ware anti-vaxxer is. Hij verkondigde bijvoorbeeld onzin over de Mexicaanse griepvaccinatie en liet zich lovend uit over de Italiaanse kankerkwakzalver Tullio Simoncini, die meent dat kanker een schimmel is. Ook kwam de arts in opspraak doordat hij via zijn Stichting Shakenbaby.nl via de rechter probeerde af te dwingen dat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) in haar richtlijnen op zou nemen dat eerst de mogelijkheid van vaccinatieschade moest worden uitgesloten voordat een melding van kindermishandeling kon worden gedaan. Koetsier verloor die zaak kansloos.

Waarschuwing

Op de tijdlijn van Jannes regent het tweets over uiteraard het coronabeleid. Hij deelt van alles en nog wat, maar het komt erop neer dat hij tegen de coronamaatregelen en vaccineren is. Zo is hij fanatiek deler van artikelen van Stichting Vaccinvrij en Frontnieuws. Zelf hij een website waarop hij het heeft over ‘de ziekte van het medisch bedrijf’. Tot slot. Oordeel vooral zelf over het knip-en-plakwerk van Jannes Koetsier. Maar een waarschuwing over het verleden van dit alterneutisch warhoofd is toch op z’n plek.

Psst, hier meer afleiding: