Groningse dj Duguneh knalt Viral Top 50 in met eerste track

Door Jeroen Bos Fotografie

Door Jeroen Bos Fotografie

Ach, er komt zoveel moois uit Groningen. Iets wat de jonge Duguneh keihard onderstreept met zijn nummer tien notering in de Nederlandse Spotify Viral Top 50. Met zijn eerste officiële track ooit, welteverstaan. Lekker bezig! 

“Bedankt!”, zegt de 25-jarige Groninger enthousiast. “Het gaat inderdaad hard op dit moment.” En daar heeft ‘ie zeker een punt: de track kwam binnen op nummer 23, maar stootte al snel Armin van Buuren van de nummer tien positie. Extra tof omdat het de eerste échte release is van de dj uit Stad.

Begin van iets moois

“Natuurlijk heb ik wel eerder wat nummers gemaakt”, vertelt Duguneh. “Maar dit is de eerste officiële.” En het begin van iets moois, als het aan hem ligt. “Ik hoop dat de radiozenders hem ook oppikken. Slam FM en zo. Dan kan het helemaal hard gaan. Het heeft me in ieder geval al twee boekingen opgeleverd.”

Een mooie beloning voor noeste arbeid, want ondanks zijn jonge leeftijd is hij al best een tijdje bezig. Negen jaar knallen achter de draaitafels en vier jaar produceren, waarvan anderhalf wat serieuzer. En dan is daar ineens Sufre.

Sufre

Zomerse vibes, lekker toepasselijk in deze belachelijke hitte. “En Emy Perez, de zangeres, past daar ook heel goed bij met haar Venezolaanse roots. We zijn met elkaar in contact gekomen via een soort muziekbemiddelaar uit Amsterdam en dat is een goede move geweest.”

Toch had Duguneh het succes van Sufre niet helemaal zien aankomen: “Als je een nummer maakt, hoor je hem zó vaak, dat het niet meer zo bijzonder klinkt. Het kwam dus enigszins als een verrassing.”

Op naar de mainstream

Op moment van schrijven staat Sufre op zeventien. Zo gaat dat. Nu is het gewoon afwachten totdat radiozenders het nummer opnemen in hun vaste lijstjes, zodat nog meer mensen de track van de Groningse dj te horen krijgen in kroegen. Of als ze gaar stomen in hun koekblik in de file.

Met zijn hitje heeft Duguneh in ieder geval een prima begin gemaakt. Sufre op repeat de komende dagen!

Psst, hier meer afleiding: