Groningse eindbazen van Dope D.O.D. krijgen dikke credits van The Prodigy

 

Afgelopen weekend was het Dour Festival in België met de Groningse hiphopband Dope D.O.D. aan. Vier dagen post-rock, metal, drum ‘n’ bass, hiphop, reggae, ska, electro, House, Techno en 150.000 bezoekers. Daarmee is het na Pukkelpop en Rock Werchter het drie na grootste festival van België.

Dope trad zaterdag op voor duizenden uitzinnige fans in België. De rauwe en harde hiphop valt in de smaak. Vooral in Rusland, Amerika, Italié, het Oostblok en dus ook in België. Alleen in het thuisland wil het niet echt vlotten. Hoewel, binnenkort treden de gasten op in Neushoorn in Leeuwarden en ook in Groningen hebben ze al vette concerten gegeven.

Dope D.O.D. groot in buitenland – ‘klein’ in Nederland

Zo groot als ze in het buitenland zijn, zijn ze hier niet. Voor de Groningse rappers wel fijn, kunnen ze gewoon in hun hometown Groningen relaxed over straat. Is ook wel eens chill. Toch is het ook miskenning van hun talent en hun performance. Ze treden inmiddels op met de allergrootsten der aarde, zo hebben ze in Londen en Glasgow opgetreden met de Wu-Tang Clan.

En ook The Prodigy erkent het talent van de Groningers. Ze hebben samen al een plaat gemaakt. En 19 juli dropt The Prodigy op Facebook: “Ma boys Dope D.O.D rockin ’the day is my enemy’ at Dour festival.” En terecht, want getuige Youtube geven de Groningers een heel vette show weg op Dour Festival. Zo vet dat zelfs The Prodigy onder de indruk is. Dan ben je met recht iemand!

Psst, hier meer afleiding: