Groningse kameraden maken naar eigen zeggen ‘leukste EK-poule’ van Nederland

Wouter (l) en Nick (r)

Nog een maar een dikke week te gaan en dan begint het EK voetbal. En wat is er dan leuker dan meedoen aan een poule? Maar welke? En met wie? Wouter (37) en Nick (29) beheren ‘een gokjewagen’. Een systeem dat al sinds 2004 bestaat. Meedoen is niet alleen heel simpel, maar het is volkomen zonder winstoogmerk.

Ooit kregen ze het aanbod hun platform te verkopen. Maar dat was volgens Nick Iddekinge, grafisch vormgever van beroep, geen optie. “We doen dit echt voor onze lol. Dat staat áltijd voorop. We hebben geen enkele intentie om het commercieel te maken. Wij zijn er voor iedereen.”

Revolutionair

Het begon dus allemaal ooit in 2004. Dat is al even geleden. “De wereld zag er toen heel anders uit. Wouter, die programmeur is, stoorde zich aan de authentieke poules. Wat hij toen maakte was revolutionair. Je kan namelijk in onze app tot een paar minuten voor de wedstrijd je voorspellingen nog wijzigen. Als Memphis Depay geblesseerd afhaakt in de warming-up kun je daar nog op inspelen.”

Een gokjewagen werkt met een puntensysteem. Je kan gokjes wagen op uitslagen en doelpunten, verdubbelaars inzetten en de wedstrijden van Oranje tellen drie keer mee. Ook zijn er bonuspunten te verdienen. Eigenlijk dé app waarmee iedereen kan meedoen. Perfect dus ook voor familie en collega’s.

Enkel plezier

Geld speelt een bescheiden rol: “De inleg is vijf euro en alles komt in een grote pot. Je speelt mee in een algemeen klassement, maar kan dus ook met de vriendengroep een subleague aanmaken,” legt Nick uit. Wij houden er niets aan over, enkel het plezier dat we erin hebben.

En wat Nick zelf denkt over de kansen van het Nederlands Elftal? “Ik ben niet zo’n fan van deze bondscoach en zijn selectiebeleid. Ik denk dat we het zelfs lastig gaan krijgen in de poule-fase.” Gelukkig is hij enthousiaster over zijn platform. Je kan je aanmelden via de website.

Psst, hier meer afleiding: