Groningse student klaar om wereld te veroveren met sneakerbedrijf na steunpakket Vindicat

Tio heeft zijn startkapitaal te pakken

De echte sneakerfetisjist kun je er ’s nachts voor wakker maken. Een paar Adidas Superstar, New Balance 574 of Nike Cortez. Laatstgenoemde is in 1972 de eerste schoen door Nike ontworpen. Echte verzamelaars willen natuurlijk een oorspronkelijke. En die wisselen voor honderden, soms duizenden euro’s, van eigenaar. Tio Laurey wil met zijn bedrijf WOOVIN, de allernieuwste online sneaker marketplace, hét platform worden voor deze bijzonder handel.

Denk je aan sneakers, dan denk je snel aan NBA-legende Michael Jordan. Voor hij zijn eigen schoenenmerk had opgericht speelde hij op Converse-schoenen, de zogenaamde Fastbreaks. Hij droeg ze op de Olympische Spelen van 1984, toen de VS de gouden medaille wonnen. In 2017 zijn ze via een veiling verkocht voor een duizelingwekkende 190.373 dollar.

WOOVIN

Het zou zomaar eens kunnen dat zoiets aangeboden wordt op het nieuwe platform van Tio: “WOOVIN brengt kopers en verkopers van sneakers op de after-market over heel de wereld met elkaar in contact. Wij hebben deze marketplace opgericht met als belangrijkste doel voor onze members: het vinden van de juiste sneakers voor kopers makkelijker maken.”

De jury. Met o.a. Wim Bulten.

Dragon’s Den

Tio legde zijn plan voor aan de jury van Mutua’s Finest. Een wedstrijd, georganiseerd door studentenvereniging Vindicat, waar studenten hun initiatieven mochten aanprijzen. Een soort Dragons’ Den, maar dan – met alle respect – op microniveau. Maar wel met grote namen. Mensen met verstand van zakendoen. Wat te denken van vastgoedtycoon Wim Bulten, die overigens met wisselend succes het nieuws haalde. Marjan Rintel is een absolute powervrouw en volgde vorig jaar Roger van Boxtel op als president-directeur van de NS. Marc Moest’l is medeoprichter van de exclusieve kledinglijn Quality Tailors. Een line-up waar Dragons’ Den jaloers op mag zijn.

5000 ekkies

Tio won en heeft nu een startkapitaal van 5000 euro in de pocket: “We kunnen niet wachten om de gewonnen prijzenpot in ons bedrijf te steken, en WOOVIN verder te laten groeien!” En dat met dank aan Vindicat, die in een periode waar weinig mogelijk was toch een frisse wind door de vereniging heeft laten waaien en studenten heeft aangezet creatief te denken. Maud Kruythoff, commissielid bij Vindicat, laat weten dat het hier niet bij blijft: “Na het daverende succes van de eerste editie van Mutua’s Finest, zal het uiteraard een terugkerend evenement worden.”

Psst, hier meer afleiding: