‘Grootste foodtruck van Nederland’ in originele Londense dubbeldekker is los met awesome comfort food

Dit is wel echt foodtruck next level. Foodtruck 2.0. Maak kennis met ‘De Bus’. Gemaakt van een 40 jaar oude Engelse dubbeldekker is De Bus een ‘soort mobiel restaurant waar bijna 30 gasten in kunnen, of de grootste foodtruck van Nederland!’. Je vindt De Bus vanaf vandaag, 7 oktober, tegenover het Stadsstrand.

De Bus is een idee van Bryan Botter (25) en Martin Altena (28), ontstaan in de lockdown. Van donderdag tot maandag bereidt de dubbeldekker gezond comfort food van verse lokale producten. Wie de doelgroep is? “Er wonen in Groningen veel studenten, maar wij willen graag iedereen aanspreken. Vandaar dat we ons eten voor een scherpe eerlijke prijs verkopen,” aldus Martin.

Echte Londense dubbeldekker

Bryan en Martin waren beiden fulltime werkzaam in de horeca tot de gevolgen van de coronapandemie alles stillegden. Bryan als manager van club Chupitos en Martin als fotograaf. “Zonder Corona was deze bus er nog niet geweest,” vertelt Bryan. “Afgelopen maart is de verbouwing begonnen, en na wat hobbels op de weg kunnen we nu eindelijk open.”

Ook binnen is het fijn vertoeven in het spectaculaire interieur van een dubbeldekker

De dubbeldekker, welke in Londen sinds 1980 mensen heeft vervoerd, is van binnen helemaal verbouwd met een hoge keuken en van buiten tot originele staat gerestaureerd. Op de kaart comfort food uit Azië en Zuid-Amerika. Alle gerechten worden met lokale verse ingrediënten gemaakt, van de sausjes tot het tacodeeg.

‘Gezonde gerechten’

“Het draait De Bus om comfort,” licht Martin toe. “Om ervoor te zorgen dat dit comfortabele gevoel zo lang mogelijk blijft zijn alle gerechten uit de dubbeldekker gezond. Zo wordt onze smashburger gemaakt zonder vet of olie.”

Nieuwsgierig? De Bus opent vandaag, donderdag 7 oktober, en is dan van donderdag tot maandag geopend tussen 15:00-22:00 uur aan de Oosterhamrikkade 2Z in Groningen. Dat is dus tegenover het Stadsstrand.

Psst, hier meer afleiding: