De grootste kerstbal van de wereld komt in Groningen

De Pepernotenwinkel is al open en de Zwarte Piet-discussie laait weer op, kortom: winter is coming. Schaatsen op de Grote Markt, zangkoren in de binnenstad voor het kerstgevoel en dit jaar iets nieuws: de allergrootste kerstbal van de wereld komt in Stad.

En wel bovenop DOT. Woensdag 6 december beginnen ze aan de operatie. De bol wordt dan helemaal volgeplakt met led-verlichting. “Die worden vastgemaakt met een soort supermagneten. Daarmee kunnen we allerlei soorten kerstballen vertonen. Hoe meer kitsch, hoe beter. Er komt zelfs een haakje aan de bovenkant,” vertelt Renske Bos van DOT tegen Dvhn.nl.

Volgens de eigenaresse wordt het de grootste kerstbal van de wereld. “De bal heeft een diameter van 26 meter en wordt 19 meter hoog.” Om het goed te krijgen, werkt DOT samen met Lichtpunt Theatertechniek in Groningen. “Het wordt echt machtig mooi en heel groots. Denk aan de Champs-Élysées.” Nice wel. Dat wordt een publiekstrekker. Zelfs op de lekke kerstbal van acht meter in Heerlen kwamen heel veel mensen af.

Ga het gesprek aan ( comments)