Grootste reuzenrad van NL komt naar De Suiker: eten en borrelen op hoogte

Vijftig meter schiet het reuzenrad met de naam ‘Smakenrad’ de lucht in. Dat levert uiteraard een verdomd mooi uitzicht op. Zeker als dat ding op de Suiker staat, want dan kijk je uit over Stad. En het is niet zomaar wat rondjes draaien: het is een ook een restaurant en kroeg.

Het Smakenrad op de Suiker gaat los op 23 september en blijft draaien tot en met 18 oktober. Elke dag is het rad geopend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. En, zoals al gemeld: het is geen gewoon reuzenrad waar je een kaartje voor koopt om een aantal rondjes te draaien. Het wordt de meest bijzondere spot van Stad om te eten en drinken.

Verschillende arrangementen

Dat begint op werkdagen ’s ochtends vroeg van 9:30 tot 11:30 uur met het koffie/thee-arrangement. Voor 13,50 euro mag je een half uur rondjes draaien met een lekker vers bakkie koffie of thee en een gebakje of hartige snack. In het weekend wordt dat tijdslot gebruikt voor de ‘Lazy Breakfast’. Oftewel heerlijk ontbijten terwijl de ontwakende stad aan je voeten ligt.

Verschil met het koffie-arrangement is dat het ontbijt een uur duurt in plaats van dertig minuten. De prijs is derhalve ook wat hoger: 28,50 euro. Maar daarvoor krijg je een ontbijt waar menig Bed & Breakfast-deelnemer jaloers op wordt. Na het ontbijt is het uiteraard tijd voor de lunch, die kun je ook boeken bij het Smakenrad. De lunch duurt ook weer zestig minuten.

Letterlijk high tea

En net als met ‘Lazy Breakfast’ wordt de gast overspoeld met lekkernijen. Denk aan soep, een bourgondische vleeskroket, uitsmijter en een slaatje. Dit hele pakket kost 24,50 euro. Vervolgens is er in de namiddag tijd voor de High Tea of High Wine. Deze trip kan alleen in het weekend en duurt minimaal zestig minuten tot negentig minuten, mits het niet te druk is.

Op het High Tea of High Wine-menu staan: soepje van de dag, wrap met roomkaas en zalm, kalfsvlees piccalily, diverse sandwiches, zoetigheden zoals een brownie en macarons en uiteraard thee, koffie of wijn. De Hoge Thee kost 29,50, voor de Hoge Wijn komt daar 4 euro overheen. In de namiddag wordt vervolgens de Aperolborrel georganiseerd.

Dineren en borrelen

Van 15:00 tot 17:00 uur kun je chillen in het reuzenrad onder het genot van wijn, bier, fries of Aperol Spritz. Uiteraard met een lading lekkere hapjes. Voor 12 euro mag je een half uur borrelen op hoogte. De drankjes dien je los te bestellen, net als de borrelgarnituur. Maar chips en zoutjes zitten bij de prijs in. Vervolgens is het rond etenstijd voor het Smakenrad-diner.

Het diner wordt uitgeserveerd in twee gangen en ter plekke bereid door de chefs van Foodtastic. Er zijn twee tijdsloten van 90 minuten voor het diner: eentje begint om 17:30 (perfect voor met kinderen) de ander om 19:30. Oftewel dineren op hoogte terwijl de zon ondergaat boven Stad. Op het menu staan verschillende vlees- en visgerechten. En vega is ook mogelijk.

VIP

Een kaartje voor het diner kost 39.50. Dat is een stukkie duurder dan het kaartje voor de Late Night Borrel, dat gaat voor 12 euro over de toonbank, inclusief zoutjes, exclusief de drankjes. De borrel begint om 21:30 uur en duurt tot 23:00 uur. Met uiteraard mooi uitzicht op de verlichte stad. En de romantische verlichting van het Smakenrad maakt de beleving af.

Tot slot is er de VIP-gondel. Ideaal om je partner te verrassen met een lading luxe of gewoon om eem lekker dik te doen met een paar vrienden. Tot uw beschikking: vier leren fauteuils, verse oesters en champagne. De VIP-gondel duur twee uur en gaat vanaf 11:00 uur de lucht in. Kosten voor vier personen: 193 euro, inclusief de oesters en champagne.

Meer info

Wil je meer info? Klikkerdeklik hier, let wel: dan zie je de arrangementen van Den Bosch. In de loop van de dag (of uiterlijk morgen) komen daar de Groningse opties te staan.

Psst, hier meer afleiding: