Grote congres der nachtburgemeesters in Groningen

Congres

De Groningse hoeder van de nacht: Chris Garrit

Als er één stad geschikt is om het grote internationale congres de nachtburgemeesters te organiseren, dan is Groningen het wel. Onbeperkte sluitingstijden, heel veel toffe kroegen, clubs en ander nachtelijk vertier en een actieve nachtburgemeester.

Zaterdag 25 en zondag 26 oktober verwelkomt Groningen nachtelijke burgervaders uit onder andere Parijs, Toulouse, Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam. In totaal verwacht Garrit, organisator van het nachtburgemeestercongres en hoeder van de Groningse nacht, sikkom 30 gasten.

Congres wordt steeds groter

“Het is de vierde keer dat het congres wordt georganiseerd. Het wordt ieder jaar groter,” vertelt de nachtburgemeester. “Ik had een meeting met ambtgenoten in Den Haag, en daar opperde ik om het in Groningen te organiseren.”

Het voorstel gaat zonder twijfel door de raad van nachtburgemeesters. En dus is Garrit druk bezig met het opzetten van de organisatie. Hij heeft al enig idee over de invulling: “De eerste dag gaan we langs bijzondere plekken in Groningen. Spots die de stad markeren, op een mooie of rauwe manier.”

Stappen en serieus babbelen

’s Nachts gaat het gezelschap uiteraard op stap. Goed en tot in de late uurtjes, zoals het ware hoeders van de nacht betaamt. Zondag volgt de serieuze brakke dag. Behalve een kater staat dan het inhoudelijke gedeelte van het congres op het programma.

“Dan gaat het over wat er elders speelt op nachtgebied. Kijken waar we kunnen samenwerken en of we kunnen leren van elkaar. Zo strijdt mijn Amsterdamse collega hard voor latere sluitingstijden. Die zal hier met behoorlijke jaloezie rondlopen,” lacht Garrit.

De nachtburgemeester van Groningen zoekt dus nog bijzondere plekken in Stad, waar het bijzondere gezelschap op zeker bij langs moet. Suggesties worden gewaardeerd en doorgegeven.

Psst, hier meer afleiding: