Grote stroomstoring Groningen: grote delen Oosterpark en Binnenstad-Oost hebben geen elektriciteit

Het stroomstoringsgebied

Bijna 230 postcodes in Groningen zijn getroffen door een grote stroomstorings. Het betreft vooral adressen in Oosterpark en de Oostelijke binnnenstad.

Enexis, de stroomnetbeheerder, meldt dat de storing om 20:19 uur is begonnen en dat de
oorzaak vooralsnog onbekend is. “Wij zijn dat aan het uitzoeken.”

UMCG

De stroombeheerder hoopt dat de storing om 22:30 uur verholpen is. Verder weet Enexis dat het gaat om minder dan 10.000 adressen, verspreid over 228 postcodes. Ook het UMCG ligt in het getroffen gebied. Maar volgens woordvoerder Janneke Kruse heeft het ziekenhuis weinig last van de storing.

“Enkele panden aan de randen van ons complex hebben geen stroom waardoor het alarm afgaat, maar daar zit onze beveiliging bovenop. Verder hebben we een kleine stroomdip gehad in het protonencentrum, maar het bestralen dat tot ’s avonds laat doorgaat heeft daar geen hinder van ondervonden. Verder hebben we er geen last van.”

Nog eem volhoud’n

Naja. Dat dus. Eem geen tv, YouPorn of gamen. Maar gezellig samen zijn met anderen of een boek lezen. Is eem wennen. Maar best leuk. Wat ook kan: beetje aandacht besteden aan je lief. Hebben we over negen maanden misschien een ‘boom dagadaga babyboom’ in Eusterpaaaark.


Psst, hier meer afleiding: