Grunn wordt weer Grunn: horeca mag vanaf 25 februari onbeperkt open. Ook evenementen mogen weer. Whooohooo!

Whooooohooooo! Het kabinet wil sneller en meer versoepelen omdat de cijfers dat toelaten. Komt erop neer dat veel maatregelen komende vrijdag worden afgeschaft. En vanaf 25 februari gelden alleen nog basismaatregelen als handen wassen. Kroegen mogen weer open conform de ouderwetse sluitingstijden. Dat betekent dat de Groninger nacht in volle glorie wordt hersteld.

Denk aan Groningen en het Hoge en Lage der A doemen op. De Martinitoren verschijnt op het netvlies. De bietenlucht penetreert de neus en de FC speelt als wonderdokter. Maar vooral: dansen tot ver voorbij het ochtendgloren. Zuipen tot je niet meer kunt. Om 4 uur in de nacht aansluiten in de polonaise om nog eem een paar uur door te gaan. Kruipend naar huis als marktkooplui de boel opbouwen en kerkgangers de zwarte kousen omhoog trekken. Een eierbal scoren met de laatste krachten terwijl paps en mams dan net een eitje koken voor het ontbijt. Het kan allemaal weer vanaf 25 februari, meldt NOS.

Kom maar door met die versoepelings!

Volgens de publieke omroep wordt dat dinsdag 15 februari aangekondigd tijdens de persconferentie. Daar wordt verder bekend gemaakt dat mondkapjesplicht wordt afgeschaft. Ook de 1,5 meter afstand verdwijnt naar de prullenbak. En het advies om zoveel mogelijk thuis te werken vervalt.

Kroegen, clubs, en culturele instellingen mogen vanaf komende vrijdag al tot 1 uur open blijven en een week later zijn de reguliere sluitingstijden dus weer van kracht. Ook in Stad. Volgens woordvoerder Hans Coenraads, van het stadhuis, zijn in tussentijd de sluitingsregels in Groningen niet veranderd. Dus dat betekent dat de summer of love vol eindeloze nachten in Grunn echt kan beginnen op vrijdag 25 februari.

Zuipen tot de laatste druppel

Wij gaan ervanuit dat alle fusten tot de laatste druppel worden leeggedronken. De dansvloeren tot ver voorbij het ochtendgloren kraken onder vele voeten. Dat Hoek tot tien uur in de ochtend verse eierballen moet bakken. En dat zorghelden op schilden worden gehesen.

Ook evenementen mogen vanaf die datum weer. Wel op voorwaarde dat de bezoekers negatief getest zijn. Festivals zijn overigens een van weinige plekken waar die regel nog geldt. De coronapas verdwijnt verder volledig uit het straatbeeld. Het kabinet houdt het systeem nog wel achter de hand voor het geval de corona-pleuris weer een keer uitbreekt.

Psst, hier meer afleiding: