Haan kukelekuut Oosterpark wakker om 4:30 uur, maar de oplossing is nabij

Pittoresk gewekt worden door een haan in alle vroegte is leuk voor het programma Bed & Breakfast, om het buitengevoel compleet te maken. Het is vrij pittig als dat middenin Oosterpaaaaark gebeurt, met honderden mensen die er last van hebben.

Rond 4:30 uur in de ochtend wordt een Oosterparker bruut wakker gemaakt door een haan. Een fucking haan in de volkswijk. Chagrijnig opent hij vervolgens het gordijn om te ontdekken dat zijn achterbuurman aan de Goudsbloemstraat een haan in zijn tuin (van formaatje postzegel heeft).

To the rescue

De haan loopt niet los rond, maar dat maakt voor het kabaal niet uit. De hele godganse ochtend is het beest als een malle aan het jengelen. Op Facebook uit de Oosterparker zijn frustratie en tips stromen binnen. Van afschieten tot de Rijdende Rechter bellen. Maar Sikkom to the rescue kan ook.

Diepgravend buurtonderzoek leert dat de haan van een alleraardigste en lieve man is. Samen met zijn dochtertje speelt hij onder toeziend oog van de buren in de voortuin. Hij schrikt van de vraag of het zijn haan is. En het is niet de eerste keer vandaag dat de man vandaag verschiet.

Kukeleku from hell

Schuldbewust vertelt hij met het schaamrood om de kaken in ietwat moeilijk Nederlands dat hij de haan gister heeft gekregen. “Ik wist niet wast ik er mee moest, dus ik heb een hokje gemaakt in de tuin. Dat kon prima, dacht ik. Totdat het beest vanochtend om half vijf enorm begon te krijsen. Wat een kabaal.”

Ook hij schrok in alle vroegte wakker van het lawaai en is er nog beduusd van. Een kukeleku is klinkt normaal gesproken al als de deurbel van hel. In dichte bebouwings is dat dankzij alle echo’s nog eem een stukkie erger. Dat is buren pesten versie 7323.09 paragraaf 4.

Iemand belang bij een haan?

“Dat was niet de bedoeling”, verontschuldigt de poelier in spe. “Er stond direct een buurvrouw aan de deur te bellen. Ze was heel boos. Maar wat kon ik er toen aan doen?” Niet zoveel, maar het is niet wenselijk en het mag zelfs niet in een woonwijk. Dat weet de man inmiddels ook.

“Ik heb de hele dag gebeld voor hulp en om te kijken hoe het juridisch zat. Het mag niet en het kan ook niet, dus ik ga zorgen voor een oplossing.” Vandaag nog? Nou, dat weet meneer niet. Maar wel zo snel mogelijk. En als hij er geen plek voor kan vinden, is de bbq een idee. “Er zit veel vlees aan.”