Handdoek aan handdoek op het Stadsstrand – fotoserie

 

Stadsstrand Groningen

De odeur van zoete en weeïge zonnebrandcrème trekt over het Cibogaterrein, her en der verstoten door een walmpje wietlucht of de geur van het zoveelste foodfestival. Met de ogen dicht, je oor in een schelp en luisterend naar het watergekletter terwijl het zand tussen je tenen kriebelt, waan je je voor even aan op Zandvoort.

Maar het is gewoon in Groningen. Hartje Stad zelfs. In een bijna verloren en braakliggend hoekje aan de rand van het centrum, op het Ebbingekwartier naast het Infoversum ligt sinds een paar dagen het tijdelijke Stadsstrand. Met heuse strandwachten. Wie vandaag of gisteren onder de brandende zon een bezoekje heeft gebracht aan het strand, vraagt zich allicht af waarom het maar tijdelijk is.

stadsstrand Groningen

Kan er een kilometer stadsstrand bij?

Het Stadsstrand is namelijk een enorm succes. Drommen mensen liggen zij aan zij op het kleine reepje zand. En als daar geen plaats meer is, worden de andere oevers in rondom het water beslag genomen door Stadse badgasten. Op de pingpongtafels wordt een potje tafeltennis gespeeld, er wordt gevoetbald en voor het Infoversum zijn twee mensen aan het badmintonnen. Langs de promenade (met een beetje fantasie, is gewoon een fietspad) laten zonaanbidders hun hond uit.

Het succes van het stadsstrand lijkt gevolgen te hebben voor het Noorderplantsoen. Ook daar is het vandaag druk met zonaanbidders, maar minder volgepropt dan op normale zonnige zodagen, lijkt het. Niet zo gek, het is echt volop zomer, een zwemverkoeling is dan heel fijn, maar daar leent het Plantsoen zich niet voor. Bij het stadsstrand is plonsen geen probleem. Het water is schoon en fietswrakvrij. Waardoor er dus ook echt volop gezwommen wordt in hartje stad.

Tipje voor de organisatie en gemeente: laat dat stadsstrand zo lang mogelijk liggen!

stadsstrand Groningen
stadsstrand Groningen
stadsstrand Groningen
stadsstrand Groningen
Stadsstrand Groningen
image_00001
image_00012
image_00007
image_00034
image_00032
image_00030

Ga het gesprek aan ( comments)