Handleiding uitgaan in Groningen – van Spotted

koningsnacht Groningen

Groningen is de stapstad van Nederland. Met elk weekend tienduizenden Stadjers, studenten en buitenlui die tot ver voorbij het ochtendgloren genieten van de geneugten van de nacht. Er is zoveel te doen, dat een handleiding wel handig is. Die heeft Spotted: Uitgaan in Groningen gemaakt, en die delen wij met liefde.

Ocean41

Naartoe gaan als je vijftienjarige meiden wilt spotten die ordinair tegen je aan rijden. Als het zinnetje “Hoi hoe heet jij?” eruit is ben je al binnen en kan het gelebber direct beginnen. Tip: in het midden bij de pilaar gaan staan, binnen twee minuten staat er een gewillig vrouwtje aan je zijde.

Enzo

Leuk om te kijken hoe grote donkere mannen de zwaar opgemaakte vrouwtjes omsingelen met louter één doel. Als je hier naartoe gaat, moet je ervoor zorgen dat je genoeg geld op zak hebt. De vrouwen rekenen hier namelijk op minstens drie drankjes van de man tijdens het gesprek, dat trouwens vaak over koetjes en kalfjes gaat. Tip: doe alsof je heel stoer bent, dan hoor je erbij.

Kasteel/Klein Amsterdam

Bier. Tip: koop veel bier

Het Fust

Prima plekje om te kijken hoe de rijkelui-dochters van menig topman naar de tering zijn. ‘VVD Papa’ zou schrikken als hij het zou zien. Tip: ga op de banken aan de zijkant staan en krijs mee met de muziek, dat schijnt cool te zijn. And marry that bitch, je bent instant financieel onafhankelijk.

Paradigm

Flesje water is duurder dan een biertje, het is er meestal pikkedonker maar toch draagt iedereen een zonnebril, je hebt ballonnen aan je mond i.p.v. aan de muur en er zijn weinig plekken in Stad waar mensen elkaar meer complimenten geven dan hier. Tip: Zorg dat je dinsdag niks belangrijks hebt. Dan zit je in de dip.

De Blauwe Engel

Leuk plekje om als student een makkelijke opvulling in je bedje te regelen rond zes uur s’nachts. Tip: Ddoe een rode pet op je hoofd, veel gel in je haar, strijk het achterover, praat laagdunkend over hertjes en zeg dat je bij Albertus of Vindicat zit.

De Negende cirkel

Naartoe gaan als je totaal bezopen bent, geen idee meer hebt en makkelijke meezingers wilt horen. Brabbel daarna met de tekst mee. Dat kan niet moeilijk zijn want het zijn meestal slechte Nederlandse liedjes. Tip: zet een knijper op je neus.

Uurwerker/Wolter Wolthers

Als je een retourtje Amsterdam niet kan betalen, waan je je hier ook even als ware ‘Young professional Hipster, kijk mij Groenlinks-zelfbewust-Yolo en hip zijn.’ Tip: Praat over de ideale samenleving en kijk veel naar anderen, want dat is andersom ook het geval. In de volksmond heten deze plekken ook wel: Z&GW: Zien & Gezien worden.

Shooters

Uiteenlopend volk, je hebt er de kans je oude, dertigjarige, straalbezopen docent van de middelbare school te spotten, de voltallige verdediging van FC Groningen te zien of een groep gasten die de Drie Gezusters zijn ontgroeid en nu aan een volwassen chick toe zijn. Tip: in volkomen dronken toestand drie keer nadenken of je naar binnen wilt. De beklimming en afdaling van de steile en gladde trap is dan vergelijkbaar met de beklimming van de besneeuwde Mount Everest.

Tapperij

Eigenlijk vergelijkbaar met het bezoek aan een grot in Zuid-Frankrijk. Je loopt eerst meters naar beneden de diepte in, dan wordt het overal nat om je heen en je bent blij als je weer buiten staat. Tip: Neem laarzen mee, schoenen blijven regelmatig vastplakken aan de grond.

De Drie Gezusters

Absoluut een aanrader voor een leuke knokpartij, dat kan er kosteloos. Voorst kan je gezellig en makkelijk praten met mensen die het buskruit niet hebben uitgevonden. De woorden: Bier, Heuuuh, neuken en poep schijnen er populair te zijn. Tip: zorg ervoor dat je onder de achttien bent, anders voel je je oud. Loop ook rond alsof je twee meloenen onder je armen hebt, als je breed loopt word je eerder gespot.

Succes met de handleiding.
Hou van Groningen!

Geleend van Spotted: Uitgaan Groningen

Psst, hier meer afleiding: