Happy Italy opent in 2018 restaurant aan Oosterstraat in Groningen

Happy Italy in Rotterdam

Een aloud gezegde in de Italiaanse fastfoodwereld in Nederland luidt: waar Vapiano is, is Happy Italy. Groningen heeft sinds mei dit jaar de grootste Vapiano van Nederland. Werkelijk een pareltje met een fantastisch dakterras, maar waar blijft Happy Italy dan?

Nou, die komt snel. Tegelijk met de opening van Vapiano schreven we al dat Happy Italy ook naar Groningen komt. We wisten het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid en dachten dat het restaurant in het oude pand van ‘Mijn Tafeltje’ zou komen aan de Oosterstraat, direct naast de Jumbo. Nu blijkt dat we gelijk hadden. Ergens in 2018 opent Happy Italy het filiaal in Groningen.

Busje van Happy Italy gespot

Een oplettende lezer attendeert ons afgelopen week op een busje van Happy Italy, staande op de stoep voor (jawel) het oude pand van ‘Mijn Tafeltje’. Een blik op de website van de Italiaanse restaurantketen leert dat ergens in 2018 de opening van het nieuwe filiaal in Groningen is. Er staat helaas geen exacte datum bij. En contact met Happy Italy levert ook geen verdere informatie op.

Het enige dat het hoofdkantoor wil zeggen, is: “Wij zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen in Groningen, helaas kan ik je nog geen exacte openingsdatum geven. Zodra deze bekend is zullen we deze delen via onze sociale kanalen.” Dus nog eem geduld waarde lezers, maar eerdaags weten we wanneer het zoveelste hippe eettentje in Groningen de deuren opent.

Happy Italy net als …

Happy Italy lijkt qua opzet wel wat op Vapiano. Beide ketens draaien om pasta, pizza en broodjes. Dat alles in een ambiance die past bij de hippe en vlotte jongere. Veel industriële aankleding en meer van dat. Een beetje vergelijkbaar met, jawel, Vapiano maar ook met bijvoorbeeld de Pastafabriek of de Uurwerker. Niet heel onlogisch, al deze restaurants mikken op dezelfde doelgroep, die in Groningen volop aanwezig is.

Happy Italy heeft al vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Tilburg etc etc.

Busje gespot

Ga het gesprek aan ( comments)