Hartje voor Suárez: doneert 50 ballen aan G-team FC Groningen

Luis Suárez in het groen-wit van de FC (Foto: ANP)

Luis Suárez, die zijn Europese voetbalcarrière begon als aanvaller van ons aller FC Groningen, heeft in de Martinistad een mooie bestemming gevonden voor de vijftig ballen die hij ter beschikking heeft gesteld. De Uruguayaan, tegenwoordig uitkomend voor Atlético Madrid, maakte enkele weken geleden zijn 500e doelpunt.

Samen met sportmerk Puma bedacht hij een manier om die mijlpaal te vieren. In steden waar hij heeft gevoetbald liet Suárez 500 ballen laten bezorgen.

Iets terugdoen

In Groningen zijn die beland bij Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. “Ik wilde iets terugdoen voor de zeven teams die mij gevormd hebben tot de speler die ik nu ben”, luidt de uitleg van Suárez, te lezen op de website van FC Groningen.

‘Een boost geven aan jeugdteams’

“Ik wilde een boost geven aan jeugdteams die verlegen zitten om materiaal en ze inspireren om hun dromen waar te maken. Ik wil de teams, spelers en supporters bedanken die een onderdeel zijn geweest van mijn reis: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Madrid en Uruguay. Het zijn allemaal steden die ik een warm hart toedraag, dit is een speciaal eerbetoon aan hen en hun gemeenschappen.”

Het team van Kids United dat uitkwam in de Bijzondere Eredivisie (Foto: Dagblad van het Noorden)

Wereldberoemd

Onno Kukler, oprichter en trainer van Kids United, is blij met het geschenk van de aanvaller. “Ik denk dat onze kids Luis niet kennen uit zijn tijd bij FC Groningen, maar meer als wereldberoemde speler, die ook bij FC Groningen heeft gespeeld.”

Dit artikel verscheen eerder in het Dagblad van het Noorden en is mede tot stand gekomen door William Pomp

Psst, hier meer afleiding: