Incoming: Haunting Records is het nieuwe label voor elektronische acts in Groningen
Haunting Records is het nieuwe Groningse label dat zich richt op elektronische acts. De focus ligt eerst op artiesten uit Stad en later de wereld. Wij spreken de twee oprichters, Groningers Hugo Tromp en Tobi Bob Snoid, in hun studio.

“Ah je hebt het gevonden. We zagen je al zoeken in de verte.” De 23-jarige Hugo en Tobi staan voor een grauw gebouw ergens in Stad. Ze houden de locatie liever geheim. Iets met dure spullen, fangirls en in rust kunnen werken aan illustere zaken.

Haunting Studios

“Kom verder, kom verder. Laten we in de studio gaan zitten. Dat praat wat relaxter.” We lopen wat trappen op, gaan een gang door en slaan een hoekje om. Tobi draait een sleutel in een onopvallende deur en ik volg hem en Hugo de Hauting Studios in.

Even is het knipperen met mijn ogen. Heel veel zwart witte toetsjes van synthesizers, midi-keyboards en andere elektronische gekkigheid. Over de draaiknoppen en schuiven maar niet te beginnen. Dat zijn er nog meer.

Haunting Records

Het label is nog super jong. “Het idee ontstond twee maanden geleden in de VERA Kelderbar”, zegt Tobi. “Ik sprak met een vriend van me, Thom Easix. We hadden het over de vele elektronische acts die er in Groningen zijn, zoals Nachtwacht, FLCTS, A Fugitive, FENN en Phole.”

De conclusie is dat er een verbindende factor mist in dit landschap van dit nieuwe soort bands. Want dat zijn het. Elektronische acts zijn de evolutie van artiesten die meer willen met minder mankracht. De bands bestaan vaak uit één, twee en soms drie artiesten.

Het is een soort van kruising tussen producers, dj’s en live bands. Een vreemde eend in de bijt dus. Daarom tijd om samen te clusteren en actie te ondernemen. Na overleg met Hugo besluiten de vrienden een label op te richten: Haunting Records.

Samenwerken voor het hogere doel

“We willen electro-acts uit Groningen verbinden. Samen kunnen we werken aan een hoger doel”, zegt Hugo. Maar hoe gaat zo’n samenwerking in zijn werk? “We gaan naast werk uitbrengen ook labelavonden organiseren”, zegt de Groninger.

Tobi knikt enthousiast. “Ja, we hebben daar al ervaring mee. Vorig jaar trad Nachtwacht op in Paradigm. Daar hebben we in samenwerking met de club echt een toffe avond neergezet.” Zo’n avond willen de boys vaker organiseren.

Labelavond in Simplon

De eerste labelavond van Haunting Records is al een feit. “Vrijdag 29 september is het debuut. In de grote zaal van Simplon gaan we los met Nachtwacht, FLCTS, Phole en Klankveld”, zegt Tobi. Hij is ook enthousiast over de laatste act.

“Mama komt uit Duitsland. Ze maken echt vette muziek. Daarom spelen ze op het einde voor een extra energie-boost wanneer iedereen helemaal kapot is.” Hij lacht. De jongens hebben er duidelijk zin in. Voordat ik ga, zet ik ze op de foto.

“Mag ‘ie nog een keer. Ik sta hier echt als een sjap op”, grijnst Hugo. “Wacht dit microfoonstandaardje moet even uit beeld”, roept Tobi en begint op te ruimen. Rustig aan jongens. Weet je wat, loop maar met mij mee, ik heb een idee. Komt allemaal wel goud ja!

Psst, hier meer afleiding: