Hè hè, eindelijk een pinautomaat in de Poelestraat

Poelestraat pizza-automaat antikaterpil

Jarenlang de vraag: waarom geen pin in de Poele? Want als er één straat is die een flappentap verdient, is het wel de aorta van de Groninger uitgaansnacht. Nou, de vlaggen kunnen uit, het is zover.

Al eerder vroegen wij ons af waarom er nog geen automatique de monnie zat in de Poelestraat. Dat is toch een plek waar de behoefte aan geld enorm is. Bier kost namelijk knaken. Daarom deden we een vragenrondje, waarbij de gemeente aangaf daar niet over te gaan, en de banken met een verhaal kwamen over bereikbaarheid en veiligheid. Duidelijk.

Het teleurstellende gevolg: het volk moest he-le-maal naar de ABN-AMRO aan de Grote Markt afreizen om de eurootjes uit de muur te trekken. Soms best een barre tocht, want kou en regen. En ja, we weten dat het ook een beetje aanstelleritus is, maar soms ben je gewoon een beetje te teut voor dat soort ongein.

YourCash-automaat

Maar ineens doemt daar een toch een geldbriefjesmachine op. Naast de StadsGarderobe, in het pand van Freakin’ Fries inzat, aan het begin van de Poelestraat. ABN? Nee. Rabo? Zeker niet. Het is een YourCash-apparaat. En na even zoeken, blijken dat pinautomaten te zijn die bij een winkel horen. Als een soort extra service naar de klant toe.

Het ding is nog niet in gebruik, maar wij vermoeden dat ‘ie bij de Freakin’ Fries hoort. Helaas is de snackbar gone till november en konden we het niet bevestigen. Bovendien hebben we nog wat vragen over de pinautomaat. Is hij straks 24/7  in gebruik, bijvoorbeeld. En wordt ‘ie wel regelmatig bijgevuld zodat je niet alsnog met de bokkenpruik op richting Grote Markt moet waggelen om 03:00 ’s nachts.

Kortom: hiephoy, maar wel onder voorbehoud. Eem afwachten of we meer duidelijkheid krijgen over de openingstijden van de flappetapper en of Freakin’ Fries het ding wel goed gevuld houdt. Zelfs op donderdag- en zaterdagnacht.

Ga het gesprek aan ( comments)