Heel fijn: minder groepjes in Noorderplantsoen dan in de afgelopen dagen

In het Noorderplantsoen is het rustiger dan gister. Dat komt niet omdat het nu maandag is, want de meesten zijn gewoon vrij. Het lijkt erop alsof de straffe woorden en waarschuwings effect hebben gehad.

Her en der zitten plukjes mensen in het gras langs de waterkant. Op de grotere velden zijn enkele groepjes aan het sporten. Maar het is lang niet zo massaal als in het weekend. De spaarzame sporters houden ruim afstand tot elkaar. De mensen die wel met een groepje samen klitten op een paar vierkante meter zijn huisgenoten van elkaar.

Bijna iedereen luistert

De rest van de Plantsoengebruikers lijken allemaal de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Mensen zitten op ruime afstand van elkaar op bankjes of in het gras. En ook op de speelweide nemen spelende gezinnen ruim afstand voor elkaar. De ernst van de situatie lijkt duidelijk te zijn bij bijna iedereen in het park.

Behalve bij een hoopje stoere boys. Zij wonen niet samen en chillen op enkele tientallen centimeters afstand van elkaar. Ze hebben geen vrees. Want als ze ziek zijn, zouden ze elkaar toch wel besmetten. “Dus wat is dan het probleem, wat die specialisten zeggen? Daar denken wij anders over. En wie ben jij om daarnaar te vragen? Val ons niet lastig.”