Heel Groningen Belt: verlos ouderen uit de eenzaamheid met een belletje

wonderfoons
Foto uit eigen archief

In deze tijden van draconische maatregelen en bulten slecht nieuws, ontstaan er ook hartverwarmende verbindingen. Van een live-stream-festival om horeca en cultuur te ondersteunen tot ‘Heel Groningen Belt’.

Ouderen zijn de grootste slachtoffers van deze crisis. Ze lopen veel meer gevaar door het virus en daarnaast duikelen velen, dankzij de verregaande maatregelen, in een sociaal isolement. En er zijn al zoveel eenzame bejaarden. Wat te doen? Nou, een belsysteem opzetten.

Eem babbelen maakt verschil

Dat is precies wat Stadshelden heeft gedaan. Via een Google Docs-formulier kun je heel eenvoudig je naam en nummer achterlaten. Dan zorgt de organisatie ervoor dat een eenzame oudere jou op je voorkeurstijd belt. Om eem te babbelen over corona, het leven en vroeger.

Volgens Evert Sulman, de gangmaker van Stadshelden, is eem bellen met een oudere juist nu heel belangrijk. “Het wordt afgeraden om kwetsbare mensen te bezoeken. Daardoor neemt de eenzaamheid alleen maar toe. Wij willen met Groningers deze mensen verblijden met een belletje.”

Meld je hier aan als beller en help

Wat moet Stadshelden met mijn 06?

Stadshelden is een uiterst betrouwbare en kleine organisatie van vrijwilligers met maar een doel: de maatschappij in Groningen helpen. Dat doen ze met een breed scala aan initiatieven, van buurtbarbecues in ‘moeilijke’ wijken tot deze actie. Deze mensen zijn zuiver tot op het bot en gaan uiterst discreet met je telefoonnummer en naam om.

Psst, hier meer afleiding: