Heel Groningen groen-wit in aanloop Bekerfinale

Op Facebook ontstaat discussie of de Bekerfinale wel een volksfeest is onder een post over stakingsdreigingen van de politie. Nou, FC Groningen is van het volk. Als de voorronde op de voorronde op de voorronde van de Eufacup al reden voor een massaal feest is, dan is de Bekerfinale voer voor een waar volksfeest.

Dat gigantische volksfeest rondom de finale heeft het net opgerichte Supporterscollectief ook voor ogen. En daarom roepen ze boeren, burgers, Stadjers, buitenlui en studenten op om Stad en Ommeland om te dopen tot één groen-witte oase in aanloop naar de Bekerfinale op 3 mei. Niels Hilboesen van het SC: “FC Groningen leeft als nooit tevoren. Na 25 jaar eindelijk weer in de eindstrijd van de Beker. Dat zie je overal in de provincie.”

Groningen leeft, Zwolle beeft

“Er is een massale run op kaarten voor de finale losgebarsten. 18.000 Supporters gaan mee naar Rotterdam, binnen enkele dagen uitverkocht. Supporters sliepen op de stoep voor Primera’s in Bedum, Stad, Emmeloord, Haren en nog veel meer plekken om de laatste kaarten te bemachtigen. Op de Grote Markt staan straks duizenden te kijken naar de wedstrijd op een groot scherm. Ook in Leek is men bezig met een groot scherm. Het is fantastisch,” gaat Niels verder.

En gelijk heeft hij. De halve finale van de beker is al een fucking vette onderneming. Met duizenden supporters die eensgezind, maar luidkeels met heel veel fakkels naar het stadion lopen. De sfeer in het stadion is als vanouds, nee beter dan vanouds. Huilen, juichen, arm in arm met totaal onbekenden intens gelukkig zijn omdat wij in de finale staan. Advocaten, bankiers, timmerlui, dokwerkers, spelers, technische staf, bestuur, bloggers, en NAM-medewerkers, even zijn we allemaal één FC Groningen.

Massaal uitzaaien en #Grunngroenwit

Kortom voetbal is, zeker als we winnen, van het volk. De Bekerfinale al helemaal en daarom de oproep van Niels, van het Supporterscollectief om na de Koningsdagen alles wat oranje is in te ruilen voor groen-wit. Straatversiering, vlaggen, dildo’s,  de Martinitoren, kerktorens van Emmen tot aan Dokkum, van het Molenplein Delfzijl tot de Grote Markt, alles groen-wit. Hoe vet zou dat zijn.

En dan je coolste foto’s posten op Twitter of Facebook met #Grunngroenwit. Dat is wat het Supporterscollectief voor ogen heeft, en je hoeft maar naar de lay-out van Sikkom te bekijken, om te begrijpen dat de complete redactie dezelfde droom koestert.

Oh ja, dan nog iets: zaterdag 2 mei vertrekken de spelers en de technische staf en de buschauffeur per bus naar Rotterdam om zich voor te bereiden op het ’treffen van de eeuw’.  Tussen 17:00 en 18:00 uur staat het vertrekt gepland bij de Euroborg. Het Collectief roept (wel veel oproepen in deze post en sowieso op Sikkom, misschien keer oproep plaatsen om minder op te roepen) supporters op om de spelers massaal uit te zwaaien en succes te wensen.

Dus be there: zaterdag 2 mei – Euroborg Groningen – 17:00 uur – en neem je fakkel mee. (klikken voor Facebookpagina Uitzwaai Moment)

Meer informatie over #Grunngroenwit: klikkerdeklikhier

 

Psst, hier meer afleiding: