Heel groot hartje: meer dan 150.000 (!) mensen op Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival

Rond het middaguur komt de onophoudelijke stroom met bezoekers richting Bevrijdingsfestival op gang. Uiteindelijk zijn, volgens DvhN, zo’n 150.000 mensen op Bevrijdingsfestival geweest. 

Al die mensen kwamen voor het lekkere weer, om bij te praten met oude bekenden, smoor te worden met nieuwe vrienden en uiteraard vanwege de uitstekende line-up. Want dankzij bemoeienis van de programmeur van Oosterpoort en Eurosonic Noorderslag heeft Bevrijdingsfestival Groningen zo ongeveer de beste programmering van heel het land.

De Likt aan crowdsurfen

Vorig jaar bijvoorbeeld Tom Odel, en dit jaar rocken grote namen als Triggerfinger, Aurora, 2manydjs en De Likt op het hoofdpodium voor tienduizenden mensen. Rond vijf uur, als Triggerfinger net klaar is, staat het veld van voor naar achter hutjemutjevol. Geen doen, zou je denken als je alleen de foto ziet, maar ondanks de drukte is er een prima doorstroom. Behalve bij de Senna-stage, die was zo vol dat er niemand meer bij kon.

Drukte, maar niet beklemmend

Verder stonden er rijen voor barretjes, toiletten en muntautomaten, maar nergens hoefde het publiek zolang te wachten als een paar jaar geleden. Bevrijdingsfestival heeft duidelijk lessen geleerd. En dat resulteert in een grandioos festival met ongekende hoeveelheid bezoekers, die overal in goede harmonie samen staan te hossen of zitten te chillen. Niemand is boos of agressief, iedereen glundert van oor tot oor.

Drafbaan na afloop

Alleen maar blije gezichten, van jong tot oud. En naarmate de avond vordert ook steeds meer dronken droppies, maar zelfs met duizenden aangeschoten gasten op het terrein, blijft de sfeer uitstekend. Hartje Groningen. Hartje Bevrijdingsfestival en op naar volgend jaar. De editie van 2018 smaakt in ieder geval naar veel meer. En en en als Groningen zo doorgaat, stoten we Zwolle van de troon als grootste Bevrijdingsfestival.

We komen nog met een aantal filmpjes, met sfeerbeelden, een interview met De Likt over de Mystery Baby en nog wat hilarisch.

Het is maar een beetje druk op de Drafbaan.

Geplaatst door Sikkom op zaterdag 5 mei 2018

Ga het gesprek aan ( comments)