Hele fijne splintertjenieuwe loungehotspot aan Kardingerplas opent haar deuren

Het Zuiden van 050 heeft Kaap Hoorn, Meerwold en aan de overkant hotspots als De Rietschans en De Paalkoepel. Het er is onmeunig lekker vertoeven, maar een flink eind stiefelen wanneer je aan noordkant Stad woont. Hoogste tijd voor een chille plek aan ’t water van de Kardingerplas a.k.a. Zilvermeer. Vindt ook Dennis van der Nald. Op zijn zesendertigste verjaardag opent hij 5th Sense. Een gloednieuwe horecagelegenheid.

“Het is zo nieuw dat het zelfs nog niet helemaal af is,” vertelt Dennis met een hoorbare glimlach. “Deze week hebben we met vrienden en familie de officiële opening gedaan en vanaf morgen is iedereen welkom. Het is in principe af, alleen buiten moeten we nog de laatste dingetjes afmaken. Maar we hebben al terras hoor!”

Waardige hotspot aan het water

Het nieuwe gebouw, dat tussen Klimcentrum Bjoeks en Ballorig in staat, heeft een industriële Nordic uitstraling, zowel van buiten als binnen. Omdat er in de toekomst waarschijnlijk ook nog een sportschool in het pand komt zet de eigenaar ook in op gezond eten. “Voor een goede hamburger zit je hier goed, maar we hebben ook een heerlijke pasta met zalm en sojabonen en een vegetarische curry met linzen op de kaart staan. Iedereen moet hier een hapje kunnen scoren. Comfortfood, vega, gezond. Allemaal aanwezig.”

Eindelijk heeft het Noord-Oosten van Stad dus een waardige hotspot aan het water. “Hier komen veel wijken samen,” aldus Dennis. “De Hunze, Ulgersmaborg, Beijum, Lewenborg. En er is hier niet zoveel horeca. Ik denk echt dat we hier van toegevoegde waarde gaan zijn.” De plaatjes beloven in ieder geval veel goeds. “Ik heb vele jaren horeca-ervaring, dus ook gezien hoe het wel en niet moet. Nu wordt ik 36 en heb ik eindelijk mijn eigen zaak. Wees welkom!”

Klikkerdeklik om het menu te bekijken of te reserveren. 5th Sense is van woensdag tot en met zondag open voor borrelen, lunch en diner. Adres: Bieskemaar 2a Auto: kan geparkeerd worden op de grote parkeerplaats bij Kardinge Bus: lijn 3 en 107, halte Parkallee ligt op twee minuten lopen.

Psst, hier meer afleiding: