Hella Mega Tour met Green Day verplaatst naar volgend jaar: dag voor Guns N’ Roses, en de wethouder is er blij mee

Foto: DvhN/Liselotte Schüren

Het wordt druk in het Stadspark eind juni 2022. Staat Guns N’ Roses op 23 juni voor een uitverkochte drafbaan te spelen, op 22 juni is die eer weggelegd voor Green Day. Samen met Weezer en Fall Out Boy zouden zij met de Hella Mega Tour al in 2020 Groningen aandoen. Dat werd 2021 en 2021 wordt nu 2022.

Dat wordt dus twee dagen op rij jankende gitaren, pijnlijke kuitspieren en verdwalen in de mosh pit. Mede met dank aan de gemeente Groningen. In een video op social media legt wethouder Glimina Chakor uit waarom dit zo belangrijk is voor de stad: “De drafbaan is een unieke locatie en het kan uitgroeien tot een uniek evenemententerrein in Nederland. Daarom gaan we hierin investeren.”

Ontbrekende schakel

Voor Peter Sikkema, concertpromotor voor SPOT Groningen (De Oosterpoort) is de drafbaan de ontbrekende schakel als het gaat om live muziek in Stad: “Ook voor jonge talenten komen hier festivals, zodat ze daarna de overstap kunnen maken naar de Oosterpoort, Vera en Simplon. En wanneer ze zijn doorgebroken keren ze weer terug naar het Stadspark om voor een massapubliek te spelen.”

Voor de Hella Mega Tour zijn nog een klein aantal kaarten beschikbaar. En vergeet niet 22 en 23 juni 2022 alvast te blokken in de agenda. Want of je nu gaat of niet, het wordt een feestje in Stad!

Psst, hier meer afleiding: