‘Help Damian aan een waardig afscheid’. Inzamelingsactie voor uitvaart 21-jarige man die afgelopen weekend werd doodgestoken

De 21-jarige Damian. Foto: Gofundme

Voor de uitvaart van de 21-jarige jongeman die afgelopen weekend werd doodgestoken in een woning aan de Damsport in Grunn is een inzamelingsactie op poten gezet. Vrienden van de ouders van Damian zijn de actie begonnen. “We zamelen geld in zodat Damian het afscheid krijgt dat hij verdient”, schrijft Esther Wiersema op Gofundme.

Ook op haar Facebookpagina wijdt ze er een post aan: “Damian was de zoon van mijn zus haar beste vriendin, hij was nog maar net 21 en niet verzekerd. Daar kunnen we allemaal wat over zeggen of wat van vinden, maar jullie weten dat ik iedereen een afscheid gun en dat ik het de mensen gun afscheid te nemen van hun geliefde/ dierbare.”

De online inzamelingsactie heeft binnen een dag tijd al bijna 7.000 euro opgeleverd. De initiatiefnemers hopen in totaal 10.000 euro te verzamelen. Doneren kan hier.

Mes van 30 centimeter

Damian werd zaterdagavond om het leven gebracht in een groot jongerencomplex in Groningen-Zuid. De politie vond een mes van 30 centimeter. Een 20-jarige verdachte werd aangehouden. Momenteel wordt er nog steeds onderzoek gedaan.

Psst, hier meer afleiding: