Help Fleur naar een hulphond: ‘Ik denk er elke dag aan om mijn leven te beëindigen’

Fleur uit Leek heeft last van ernstige depressies, maar dieren slepen haar er doorheen. Foto header: ANP

Je zal het maar hebben. Emotieregulatie problematiek, autisme spectrum-stoornis, ernstige depressie met chronische suïcidaliteit, Anorexia Nervosa, een laag zelfbeeld, HSP en een gegeneraliseerde angststoornis. Fleur van Opbergen (19) denkt dat een hulphond haar kan helpen met haar problemen. Maar dat kost centjes.

Fleur uit Leek, eem ten Westen van Stad, heeft het niet makkelijk. “Mijn dagen bestaan voornamelijk uit strijd en overleven in plaats van leven. Ik lijd psychisch heel erg en de dagen zijn voor mij zwaar om door te komen. Niks lijkt meer te kunnen helpen. Hulpverlening weet het nu ook niet meer wat mij nog zou kunnen helpen. Ik ben al vroeg in mijn leven mijn levenslust kwijtgeraakt en ik denk er elke dag aan om mijn leven te beëindigen,” is te lezen op de inzamelingspagina van Fleur.

‘Een maatje’

Omdat Fleur dol is op dieren kwamen mensen in haar omgeving op het idee van een hulphond. De jongvolwassene omarmde het onmiddellijk en het verkrijgen van zo’n beestje is nu haar doel geworden. “Ik hoop dat de de hulphond mij kan helpen het dagelijks leven wat door te komen en mijn klachten wat te kunnen verminderen door een maatje die constant bij je is en overal mee naar toe mag.”

Fleur heeft 8500 euro nodig om het traject voor een hulphond in te gaan. Daarvan is al meer dan 4000 euro binnen. Het gaat dus de goede kant op. Zodat Fleur de toekomst weer wat zonniger kan inzien. “Een toekomst die ik zie zitten en met beide handen weer wil aangrijpen. Iemand die mij steun kan bieden, kan helpen omgaan met mijn diagnoses én mogelijkheden. En de dagen hopelijk weer wat dragelijker maken.”

Klikkerdeklik om een paar euro’s te doneren.

Denk je aan zelfmoord of heb je nu hulp nodig? Chat of bel 113 of gratis 0800-0113

Psst, hier meer afleiding: