Herberg Onder de Linden maakt afhaalmenu ter nagedachtenis aan overleden broertje van chef en doneert aan KWF

Herberg Onder de Linden gevestigd in het prachtige rijksmonument uit 1735 (Foto: Dagblad van het Noorden)

Subliem eten én het goede doel steunen. Het kan de komende twee weken door te bestellen bij Herberg Onder de Linden. Het net buiten de stad in Aduard gevestigde restaurant is zelfs trotse bezitter van een Michelinster.

Tijdens de lockdown heeft Onder de Linden al verschillende afhaalmenu’s gemaakt, maar komende twee weken hebben ze iets heel speciaals. En daar krijg je koude rillingen van. Het is deze week namelijk vijf jaar geleden dat Maarten, het broertje van eigenaar en chef Steven Klein Nijenhuis, overleed aan kanker. Op de laatste avond van Maarten werd in het restaurant nog één keer zijn favoriete menu gekookt en gegeten.

Maartens Favourites

Maître Esmee Timmer legt uit waarom dit bijzondere menu nu voor iedereen te bestellen is: “Na het overlijden van Maarten is het voor de familie een traditie geworden het menu gezamenlijk te nuttigen op de verjaardag van Maarten. In verband met corona kan de familiesamenkomst dit jaar niet doorgaan. Daarom heeft Steven bedacht om ‘Maartens Favourites’ aan Groningen te laten proeven en er een box van te maken.

KWF

En het menu ziet er heerlijk uit. Een caesar salade met kwarteleitjes, spareribs met zwarte knoflookmayonaise en crème brûlée van gember en sinaasappel. Mij kun je er ’s nachts voor wakker maken. Maar dat is volgens Esmee nog niet eens het mooiste: “We doneren voor ieder menu vijf euro aan KWF Kankerbestrijding. En er is een optie om nog meer te doneren.”

Bestellen (en doneren) kan via de website van Herberg Onder de Linden. Er zijn liefst drie afhaallocaties, waarvan twee in Stad: P+R Hoogkerk en IKEA Sontplein.

Psst, hier meer afleiding: