Het avontuur van Erwin – deel 11: intiem met een peerd

Erwin Zantinga 2

Erwin Zantinga is bezig met zijn barre avontuur. 450 Kilometer skaten (kan hij heel niet) in twee weken en onderweg slapen in een tentje, dat hij meezeult in de veel te zware backpack. De omstandigheden zijn guur met waterkoude, ups en downs en de penetrante zweetlucht.

Erwin houdt een dagelijks blog bij op Sikkom over zijn avontuur. Hieronder het elfde deel over molens, intieme wortel met peerd en de soundtrack van heel veel vogels.

Deel 11: intiem met een peerd

Ging het gisteren stroef en moeilijk, vandaag ging het voor de wind! Niet dat er veel wind was, maar dat was wel relaxed. Nu ben ik en het “echte” Nederland. Kanalen, weiland, schapen en ja, molens. Veel molens.

Toen ik vanmorgen begon ging ik over een heel klein weggetje langs het water. Er was niemand, misschien drie auto’s in zes kilometer. Daarna was er een landweggetje langs het water met vijf auto’s in totaal. Een klein dorpje met grachten, oude huizen en typisch Nederlandse knotwilgen. Dit dorpje kwam uit in een klein landweggetje met… Naja, you get the picture.

Toen ik de kaart gisteren zag had ik dit niet verwacht! Zoveel niks! Landerijen met af en toe een boerderij of klein dorpje waar de supermarkt het middelpunt is voor kletsende dorpelingen. In elk dorpje word ik aangestaard met argusogen. Oost-Groningen is er niks bij! Mensen die zeggen dat wij het in het Noorden boeren zijn, daar kan ik nu eindelijk een gegrond weerwoord tegen geven.

Maar op een of andere manier is het wel mooi. Als de zon hier ondergaat, of op komt, is het net of je een postkaartje bekijkt. Jammer dat het nu bewolkt is, maar iedereen met een levendige fantasie kan zich er wat bij voorstellen. Lange wegen door groene weilanden met het geluid van honderden vogels als soundtrack. Ben je toch nog in de natuur op zo’n ogenschijnlijk drukke plek.

Om het geheel een beetje af te maken slaap ik vanavond in een weiland, en ja, naast een molen. Tijdens mijn reizen probeer ik altijd mooie plekjes te zoeken voor de nacht, en de plek van vanavond compenseert het moeras van een aantal dagen geleden wel!

Morgen ga ik langs (wil ik echt niet door) de drukke steden en dan is zeeland aan de beurt. Bruggen, water en ik hoop zoute haring!

Ps. Geïnspireerd door alle boerderijen vandaag had ik een mooi intiem moment met een peerd. 🙂

Door: Erwin Zantinga – Lees hier zijn andere blogs

Erwin Zantinga 1

Psst, hier meer afleiding: