Het avontuur van Erwin – deel 14: wind in de rug

Erwin Zantinga wind in de rug

Erwin Zantinga is bezig met zijn barre avontuur. 450 Kilometer skaten (kan hij heel niet) in twee weken en onderweg slapen in een tentje, dat hij meezeult in de veel te zware backpack.

De omstandigheden zijn guur met waterkoude, ups en downs en de penetrante zweetlucht. Erwin houdt een dagelijks blog bij op Sikkom over zijn avontuur. We lopen een dag achter door omstandigheden en daarom vandaag twee blog. Hier het veertiende deel waarin Erwin de wind in de rug heeft en bijna bij het eindpunt is.

Deel 14: wind in de rug

Vandaag ging het voor de wind! Letterlijk en figuurlijk. Na een lekker warm bed en een ontbijtje was ik klaar om wat kilometers te maken! Maar daarvoor nog even wat filmen, want ik ben tenslotte een film aan het maken van deze trip.

Met behulp van Elanda hebben we prachtige beelden geschoten. Maar daarna was het toch echt tijd om die acht wieltjes goed te laten rollen richting Zeeland. Ik merkte al dat ik wind in de rug had en ik ben nog niet zo snel gegaan op de skates.

Zeker wel 30 km per uur! Je kan je voorstellen dat ik vandaag zo om en nabij de 55 km heb gereden. En ook nog oven een brug van zes km over de oosterschelde, dat was cool. De hele reis heb ik de wind in de rug gehad. Dat is relaxed, want dan hoef ik niet zo te klunen op de skates.

Aan de andere kant haalt het wel een stukje afzien, dus ook van de overwinning, weg. Ik moest denken aan een bekende avonturier die in Australië twee weken alleen maar tegenwind had. Daar word je ook gek van en na een week droom je van wind in de rug.

Nu moet ik zeggen dat ik de wind nu.wel kan waarderen, er zijn genoeg andere factoren die het zwaar maken. Bijvoorbeeld 15 kilo bepakking of de nachtelijke koude, en ik heb het gevoel dat het vanavond wel weer eens goed koud kan worden!

Het oorspronkelijke idee was om de 450 km in 14 dagen af te leggen. Morgen is het maandag (op het moment van schrijven) en ik heb nog 42 km voor de boeg, dan heb ik het gehaald. En dan komt de wind er bij kijken, die kan het maken of breken. Maar eigenlijk is het geen keuze om het te halen of niet, ik ga gewoon door tot ik er ben, desnoods met mn laatste krachten!

Door: Erwin Zantinga – Lees hier zijn ander blogs

Psst, hier meer afleiding: