Het doek is gevallen voor het stadhuis

Foto: gemeente Groningen

Het doek is gevallen voor het stadhuis aan de Grote Markt. Letterlijk dan. Maandagochtend werd een deel van het in totaal 650 m2 kunststoffen vod naar beneden gehaald. Het gevaarte hing daar zodat we niet een jaar lang geconfronteerd zouden worden met een gigantisch saai stuk plastic.

Op het doek was het stadhuis te zien in al haar schoonheid. Zowel van binnen als buiten krijgt het iconische gebouw in het het hart van onze stad momenteel een opknapbeurt. En dat is best specialistisch werk. Er zijn momenteel zelfs Italiaanse werkers die normaal gesproken aan gebouwen in Vaticaanstad beitelen. Nu bewerken ze steentje voor steentje het neoclassicistische gebouw dat alweer meer dan 200 jaar niet weg te denken is van de Grote Markt.

Tasjes

Volgende week worden ook de steigers weggehaald en toont het stadhuis haar ware gezicht weer aan de stad. Het doek gaat overigens niet richting vuilstort, maar naar Vanhulley. Deze sociale onderneming geeft oud textiel een nieuw leven. De vrouwen die er werken, werken naast aan een opleiding ook aan zichzelf en een nieuw leven. Er kunnen een paar duizend tasjes van het megadoek worden gemaakt.

Psst, hier meer afleiding: