Het gaat een stukje beter met de derde gans die is aangereden: “Hij kan weer een beetje op zijn poot staan”

Het Wielewaalplein wordt al sinds de jaren 050 bevolkt door een toom ganzen. Dat vinden veel mensen leuk, want de beesten waggelen lekker vrij rond en zijn zo brutaal dat ze in alle rust oversteken waardoor automobilisten eem moeten wachten. Helaas heeft niet iedereen dat geduld.

Zondagavond reed een totaalidioot met zijn auto in op de groep ganzen. Een verschrikkelijk gezicht, volgens getuigen. “De ganzen vlogen door de lucht. Eentje werd volop geraakt en was op slag dood”, vertelt een van hen aan de dierenambulance. Het slagveld is dan ook enorm, blijkt als de dierenambulancebroeders ter plaatse zijn. Naast de gans die op slag overleed, blijkt nog een gans zo zwaar gewond te zijn, dat die moest worden ingeslapen. “Hij was volledig verbrijzeld.”

De derde gans

De derde gans die gewond raakte liet zich moeilijk vangen. Uit blinde paniek is die het water op gevlucht en gisteren liet die zich pas vangen door Linda en Eveline, beter bekend als de ganzendames. “Eergisteren kon hij nog niet op zijn linkerpootje lopen”, meldt de dierenambulance daarover op Facebook. “Maar vandaag bleek dat hij er een klein beetje op begon te staan. Hij is nog wel wat timide door het hele gebeuren, maar gelukkig heeft de gans geen breuken, wel een kneuzing.”

Daarnaast was het beest lichamelijk uitgedroogd. “Daarom heeft hij sondevoeding toegediend gekregen”, aldus de helden van de dierenambulance op Facebook. “De komende dagen krijgt hij ook nog pijnstilling.”

Dader

Er zijn veel tips bij de dierenambulance binnengekomen over de aanslag, die zaterdag rond 18:10 uur plaats vond. Maar daarover kunnen de dierenvrienden nog niet veel kwijt. “Uiteraard zijn we achter de schermen behoorlijk actief geweest met opvragen van één en ander. Wij zijn erg dankbaar dat jullie hebben meegewerkt aan het delen van ons bericht m.b.t. deze gebeurtenis en dat er zoveel ruchtbaarheid aan is gegeven.”

Psst, hier meer afleiding: