Het Groningse Omapost en de Appie sluiten pact tegen eenzaamheid onder ouderen

#Omapost

Omapost is inmiddels een redelijk bekende naam. Via de Groningse startup kun je heel makkelijk een kaartje sturen naar je eigen oma of opa, of naar eentje die geen eigen kleinkinderen heeft. Kortom, een sympathieker bedrijfje is lastig te vinden in Nederland.

En Omapost gaat vrolijk verder met liefde strooien. Vooral de afgelopen tijd hebben ze meerder initiatieven uit de Groninger klei gestampt, met name omdat de eenzaamheid onder ouderen toeneemt door ene Cor Ona. Genoeg te doen dus, voor de kaartjes sturende weldoeners oet Grunn.

Maar ze doen het niet alleen. Iedereen die via Omapost een kaartje stuurt, draagt natuurlijk bij aan het verspreiden van de positieve vibes, zo ook Albert Heijn.

Appie helpt mee

Omapost zet dit weekend namelijk in 119 Appies een Omapost-meubel neer. Een spot waar klanten worden aangemoedigd een kaartje te sturen naar hun eigen opa of oma, of een willekeurige andere die daar veel behoefte aanheeft. Zodat er in no time een kleine dosis pure positiviteit bij hen op de mat klapt. Als hart onder de riem.

Hoe? Supersimpel: via een QR-code kom je op een speciaal ingerichte website waar je gratis een kaartje kunt versturen. Jep, kost je niks, noppes, nada. De ambitie is om in totaal meer dan 5000 kaartjes te versturen en Omapost kennende, gaat dat vast en zeker lukken.

Opperbaas van het bedrijf Wilbert van de Kamp verwacht dan ook veel van dit weekend. “Door deze samenwerking kunnen we veel mensen bereiken in onze missie eenzaamheid uit de wereld te helpen.”

Hierrrrrr vind je Omapost trouwens op internet, Facebook en Insta.

Psst, hier meer afleiding: