Het Ultieme Oud & Nieuw-feestjes Overzicht Groningen 2018/2019

Het is weer bijna Oud & Nieuw en dan rijst altijd weer de vraag: waar gaan we naartoe? Naar de getver, da’s logisch. Maar wij bieden ook een wat meer praktische invulling op die vraag, namelijk met een handig overzicht. Van ons, voor jullie: de dikste nieuwjaarsfeestjes van Stad.

Hoppah, gefeliciteerd. Je hebt het straks weer gepresteerd om 365 keer je nest uit te komen en dat moet gevierd worden. Vanzelfsprekend. De een tankt dan een jaar afzien weg, de ander nipt een bescheiden glaasje op de behaalde successen van 2018. Hoe dan ook: iedereen wil wat. Daarom in willekeurige volgorde de beste New Years Eve Party’s in Groningen.

En oh ja, zijn we d’r een vergeten? Droppen in de comments op Facebook is leuk – en laat vooral weten waar en met wie jij compleet onder de zoden gaat tijdens de jaarwisseling.

NY Trilogy – Paradigm

Hoe goed een trilogie ook is, het valt altijd zwaar. Probeer maar ”s de extended Lord of The Rings drie-eenheid achter elkaar uit te kijken. Gaat nie lukken nie. Dan wil je die Frodo na meer dan 11 uur z’n kleine hobbitnekkie omdraaien, echt waar. Toch gaat Paradigm er weer vol voor: Pre-NYE, NYE en NYD. Voor de ekte ekte die-hards.

Wat je dan krijgt? Drie area’s vol techno, house en andere digitale deuntjes om je sloffen bij af te slijten. In een puik versierde Suikerfabriek. Wil je gewoon zeker zijn van veul mensen, veul muziek en de eerste week van het nieuwe jaar in je mandje liggen bijkomen? Paradigm is waar je moet zijn.

Pre-NYE: 29 december 22:00 – 07:00
Tickets: 19 euro

NYE: 31 december 21 – 07:00
Tickets: 34 euro

NYD: 1 januari 22:00 – 07:00
Tickets: 19.50 euro

NYE: For The Ravers – OOST

(Pr)OOST op het nieuwe jaar in de toko waar een stukje Berlijnse underground is ontstaan in Grunn. OOST is hip, Oost is rauw, OOST is raven. En ook van 31 op 1 is het hier weer zien en gezien worden, biertje klappen en dat vege lijf laten bewegen.

Voor dat laatste laten ze speciaal twee leute opdraven: Kobosil en Matrixxman. Die zijn redelijk intens. Dus wil je rond 02:00 nog rustig en uitgebreid de goede voornemens bespreken, moet je vooral thuis bij je schoonfamilie blijven. Ook leuk. Voor de rest: OOST!

00:30 – 08:00
Tickets: 19 euro

KopjeK NYE Houseparty – Graanfabriek

Heuh, huisfeestje 3.0 in de Graanfabriek. Letterlijk en figuurlijk. Want sowieso wordt er moeilijk veel house gedraaid, alllllll night long. Zelfs zóveel house, je zou het een wijk kunnen noemen.

Maar daarnaast gaat de organisatie voor sfeervol en huiselijk, wat natuurlijk helemaal awesome wordt. Perzisch tapijt hier, luie leunstoel daar. En zie je iemand de hele avond met z’n doppen voor een oudbollige schemerlamp staan? Lekker laten staren. Hoort zo.

23:59 – 07:00
Tickets: 23,49 euro

Roodkopje NYE 2018 – Simplon

Vorig jaar een live-act, namelijk Yung Internet, maar dit jaar pakt Roodkopje het anders aan. Namelijk met twee huiskamers. Een gezellige sfeer zoals thuis, maar dat ietsie pietsie compleet uit de klauwen geëscaleerd. Met beerpong, chille vibes, dikke hiphop, dancehall en andere muziek waar je ritmisch je kontje op kunt laten wiebelen.

23:59 – 06:00
Tickets: 22.50 euro

NYE Las Vegas – Kokomo

Wil je wakker worden op straat, nul euro in je zakken, getrouwd met iemand die je niet kent en geen flauw idee hebben wat er allemaal gebeurd is? Kokomo is je plek des onheils! Die doen het namelijk Vegas style. Met showgirls, trouwkappellen en alles om Sin City na te bootsen in Stad. Jep, Kokomo wordt tof. En dat is geen gokje, maar een zekerheidje.

23:59 – 06:00
Tickets: 20 euro

WE ♡ 2019 – De Drie Gezusters

Ja hoor, de zusjes zijn er ook weer bij. Alle drie, gezellig jaaaaah. Met twee jaar terug het feest We Love 2017, vorig jaar We Love 2018 en nu… – vet spannende en zenuwslopende tromroffel – … We Love 2019! No shit Sherlock.

Grootste pluspunt van deze party: elf verschillende themafeestjes op één locatie. Mucha fiesta, zonder van hot naar her te waggelen met je dronken kop. Dus dikke middelvinger naar alle kroegen die er maar tien hebben, de Drie heeft er elf. Moi.

21:00 – 09:00
Tickets: 25.99 euro

Sexualized NYE – Huize Maas

Sexualized: ‘Altijd uitverkocht en de meest mooie mensen’, zeggen ze zelf. Eens eem kijken of dat laatste op 1 januari om een uurtje of 06:00 ook nog zo is.

Want je kunt als organisatie nog zo hard roepen ‘dresscode: classy’,  maar met drank in de pijp en genoeg zweet in de bilnaad, is classy vaak ver te zoeken. Is niet erg, hoort erbij.

In het kort: urban dj’s en afrohouse in Huize Maas. Gaan.

23:55 – 06:30
Tickets: 22.50 euro

Dance Department NYE – DOT

DOT, het maffe maar oh zo Insta-waardige gebouw in december. Het ding is namelijk omgebouwd tot ’s werelds grootste kerstbal en dat is best een aardig gezicht. En mooi dat ze alle lampies lekker laten hangen voor Oud & Nieuw, want dat maakt het met afstand de mooiste spot om het jaar af te sluiten. Qua looks dan.

Voor de rest houden ze het redelijk beschaafd in DOT. Met ouwe hitjes en wat nieuw spul. Maar meer oud spul. Net als het publiek eigenlijk, want de toko heeft een 21+ deurbeleid. En met max vijfhonderd man, vrouw en alles ertussenin, kan het nooit hutje mutje worden.

21:00 – 03:00
Tickets: 25 euro

LOFT NYE 2019 – EM2

Met EM2 is het Suikerunieterrein nóg een beetje chiller geworden dit jaar. In 2018 was het hagelnieuwe en sfeervolle schuurtje decor voor tal van toffe optredens en andere evenementen. Al is schuurtje nogal oneerbiedig. Het ding is groot zat. En dus de perfecte setting voor een knalfuif, zoals je ‘hippe’ tante dat zou zeggen.

Op 1 januari is dat LOFT. Dat klinkt als een vergeten groente. Is het niet. En heb je niet onder een tegel gekampeerd de afgelopen jaren, dan weet je dat. LOFT is namelijk een gerenommeerde naam in Stad. Organiseren mooie feestjes en pompen daar vooral heel veel house, funk en disco voor de mensen. Zó dansbaar dat het regelmatig naar rubber ruikt, van de afgesleten Vans- en Converse-zolen.

21:00 – 07:00
Tickets: 20 euro
(tickets niet online, alleen bij Stardust in de Gelkinge en Kult in de Steentilstraat)

NYE – Hundread Sound Accompany

Nou, hier klap je helemaal uit je pannetje. Aan de Pop Dijkemaweg draaien ze namelijk Psytrance, Tech House, Deep House, Minimal en wait for it… Ketapop. Kijken of je daar iemand in een rechte lijn ziet lopen op de dansvloer.

Maar serieus: als je eem een iets ruiger en rauwer feestje wil dan de bovenstaande, sleep dan je vrienden en vriendinnen mee naar deze oude krakerslocatie.

23:30 – 08:00
Tickets: 15 euro

Hard Paradise NYE – Troubadour

Deze staat er niet tussen omdat het de dikste locatie is. En ook niet omdat de artiesten zo vet zijn, want die zijn nog helemaal niet bekend. De Troubadour verdient gewoon een plek in de lijst omdat ze snoeiharde Hardstyle gaan pompen op 31 december. Een schaarste in 050. Daarom: be there or be a mietje.

23:59 – 05:30
Tickets: nog niet bekend

Club Maca & Roni Presnts: Frisse Disco – Het Pakhuis


Bij dit feest gaat het om warme elektronische muziek. Ideaal voor een heet oud en nieuw-feest dus. Ook nog eens in Het Pakhuis, wat altijd een puike setting is voor hele lange en wilde nachten. Achter de draaitafel jonge en talentvolle dj’s die nog net te onbekend zijn voor OOST, Vera en of Simplon.

23:00 – 6:00
Tickets: vanaf 10 euro

De rest

Leuke lijst zo, zat te doun. Toch staat lang niet elke pretplek erop, omdat bijna alle kroegen en clubs wel meedoen in de Oud en Nieuw-madness. De Ocean41, bijvoorbeeld. Net als de Enzo en de Wolter Wolthers. Chupitos, ook leuk. Je snapt het, te veel om op te noemen.

Maar kom jij iets tegen dat zo spectaculair is dat het absoluut op de lijst moet? Gewoon eem plaatsen in de comments op Facebook en wie weet voegen we het toe.

Psst, hier meer afleiding: