Het ultieme Oud & Nieuw-fuifjes overzicht Groningen 2019/2020

Rave xtc oud en nieuw

Heuuuuuj, eind van het decennium! Best een dingetje natuurlijk, en om overtuigend het nieuwe jaar in te schlampen, zijn er tal van party’s in Stad. Zóveel zelfs, dat je door de fuifjes het feest niet meer ziet. Vet lastig.

Daarom van ons voor jullie: een overzicht. Da’s ook Sikkom. Is overigens in willekeurige volgorde, want de events verschillen ontzettend van elkaar en eentje die d’r met kop en schouders bovenuit steekt, is er niet.

Wel proberen we bij elk event eem een U.S.P. – unique selling point – te kalken. Iets wat het speciaal maakt, zeg maar.

Happy Feelings x Terug naar toen @ Huize Maas

Na jarenlang groot succes, is het nu tijd voor de 2019-2020 versie van Happy Feelings. Heb jij ook zin in een positieve afsluiting van het jaar? Kom dan vooral langs bij Huize Maas!

U.S.P: alleen maar vrolijke vibes in de vorm van 90’s & 00’s-classics, RnB, guilty pleasures en disco & houseclassics hits. Kortom: het mooie van toen in een fris jassie.

Locatie: Huize Maas
Prijs: €46,99
Begintijd: 23:00
Eindtijd: 05:00
Facebook

Sexualized NYE @ Beachclub Kaap Hoorn

Een end fietsen, dat wel. Maar het is het zeerzekersteweten waard, want je hebt er nul last van klagende buren en je zit verdomme in een beachclub. Vet ja.

En last but not least: de weerspiegeling in het water in combinatie met al het moois dat de lucht in wordt geknald, zorgen ongetwijfeld voor prachtige plaatjes.

U.S.P: strandtentgekte.

Locatie: Beachclub Kaap Hoorn
Prijs: €26,95
Begintijd: 00:15
Eindtijd: 06:00
Facebook

Paradigm Trilogy @ Suikerunieterrein

Een zekerheidje: Paradigm. Al jaren succesvol en ook 2020 wordt ingeluid door een trio aan fissa’s, namelijk Paradigm Trilogy. Drie feesten achter elkaar, op oudjaarsdag, tijdens Oud & Nieuw én op Nieuwjaarsdag. Alsof het niks is.

Dussssssss, zin in een bekende, werkende, formule? Kom dan vooral naar het Suikerunieterrein.

U.S.P: indrinken, hardgaan en naborrelen op één locatie. Moi eem.

Locatie: Energieweg 10
Prijs: €40,50
Facebook

KopjeK NYE Houseparty @ De Graanfabriek

Een favorietje hier op de redactie: KopjeK. Urenlang ondergedompeld worden worden in laid back en easy listening House, dat is waar ze voor gaan in De Graanfabriek. Vorig jaar al awesome, dit jaar nog meer beter jung.

U.S.P: zoveel house dat je het een straat kunt noemen.

Locatie: Graanfariek
Prijs: €21,99
Begintijd: 00:33
Eindtijd: 07:36
Facebook

We Love 2020 @ De Drie Gezusters

Klappen er al drie aambeien in je kring van de keuzestress? Zoek no further. Een enkel ticket staat gelijk aan elf thema’s bij De Drie. Van jazz, disco en house, tot aan een blacklight-feest en een ballenbak, de drie zusjes aan de Grote Markt hebben het allemaal.

U.S.P: één ticket, elf thema’s.

Locatie: Drie Gezusters
Prijs: €25,99 (of extra speciale tickets tot aan €500,99)
Begintijd: 21:00
Eindtijd: 09:00
Facebook

The Great Gatsby @ Club Kokomo

Kokomo doet ook weer lekker mee in de Oud & Nieuw gekte, dit keer met een Great Gatsby-feestje. Mucho mucho champagne, muziek waar je poepert nog dagen van natrilt en ook nog ’s hartje Stad.

U.S.P: als het geld bij bosjes op je rug groeit, kun je hier zelfs een VIP-tafel boeken.

Locatie: Club Kokomo
Prijs: €22,17 of VIP-tickets tot aan €404,83
Begintijd: 00:30
Eindtijd: 06:00
Facebook

NYE @ OOST

Zuid, West, OOST best, zullen we maar zeg’n. De club aan de Oosterstraat houdt het altijd simpel, maar loeisterk. Geldt voor zowel de vormgeving, de uitstraling van de tent, de música als alles eromheen. En tsjah, dat werkt gewoon als ’n malle. Naast de main stage is er dit jaar trouwens ook een open stage met wat talentjes.

U.S.P: “OOST is an LGBTQI+ friendly club. We provide a safe space for anyone”, aldus de club zelf. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat andere toko’s in Grunn dat niet zijn.

Locatie: OOST – Oosterstraat 13A
Prijs: €23,00
Begintijd: 00:30
Eindtijd: 08:00
Facebook

NYE Party @ DOT

DOT mikt met het overgangsritueel altijd op de wat rustigere partymacher. Zo’n type die om 21:00 begint en rond 03:00 zijn of haar kruit al verschoten heeft. Dat zijn namelijk de begin- en eindtijd van het feest in de gigagolfbal.

Verder: toegankelijke en dansbare muziek, veel 25+’ers en prima vibes.

U.S.P: ze hebben een chill out en deephouse-kamer.

Locatie: DOT – Vrydemalaan 2
Prijs: €25,00 (of €35,- op 31 december)
Begintijd: 21:00
Eindtijd: 03:00
Facebook

NYE @ Hundread Sound Accompany

HSA heeft vier ruimtes met ieder een eigen genre voor je klaarstaan: PsyEntrance, Techno, Reaggae/Dub en Ambient/Ketapop. Zo snats je van de ene naar de andere stage en waus je tot ver voorbij het ochtendgloren op het obscure feestje aan de Pop Dijkemaweg. Oh ja zeeeee-ker wel!

U.S.P: Ketapop. Dat wil je.

Locatie: Pop Dijkemaweg 31b
Prijs: €15,79
Begintijd: 23:30
Eindtijd: 08:00
Facebook

Club Maca & Roni Presents: De Nachtwinkel @ Het Pakhuis

Eem lekker die vastgeroeste heupies losgooien in het Pakhuus! Tijdens Oud en Nieuw kan het gewoon. House, Italo, Funk en meer. Je haalt het allemaal bij De Nachtwinkel in de Peperstraat.

U.S.P: een gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt om bloemzaad voor te kopen. Dat wordt dan later gezaaid om de bijenpopulatie in Stad wat aan te dikken. Vet mooi, toch?

Locatie: Het Pakhuis – Peperstraat 8-2
Prijs: €13,50 (of €15,- aan de deur)
Begintijd: 23:00
Eindtijd: 07:00
Facebook

Subsonic NY Mayhem Reunion @ De Loods

Eem suppen deed je vroegâh natuurlijk aan de Grote Markt, daarna in de Peper, maar komende 31 januari is het concept voor het eerst in De Loods. Tof, want de nieuwe locatie buiten de Stad heeft een industriële huiskamervibe en zelfs een Chinese relaxtuin. Perfect om te spacen in optima forma.

U.S.P: Chinese relaxtuin en mokertje veel Drum ’n Bass en techno.

Locatie: De Loods – Neutronstraat 3
Prijs: €15,- (of €10,- voor alleen de afterparty)
Begintijd: 23:00
Eindtijd: 11:00
Facebook

NYE @ ENZO

Zelf beschrijft de ENZO haar feest als volgt: ‘Het dikste Oud & Nieuw feest in jouw favoriete club!’ Genre: dans. Zal ongeveer neerkomen op standaard avondje ENZO, maar dan opgepompt met een dosis steroïden anabolen. Dat dus.

U.S.P: Uhh, het is het enige feest in de ENZO die avond?

Locatie: ENZO – Poelestraat 53-55
Prijs: €16,85
Begintijd: 23:55
Eindtijd: 06:00
Facebook

Roodkopje NYE @ Simplon

Roodkopje is altijd ’n mieters feestje, maar met Oud en Nieuw is iedereen nét eem wat losser op de vloer. Mooi is dat. Dit jaar richt de organisatie drie ‘huiskamers’ in: eentje met R&B, een met HipHop en een Dancehall/Afropop-kamer.

U.S.P: je kunt er beerpongen.

Locatie: Simplon – Boterdiep 71
Prijs: 27,50
Begintijd: 01:00
Eindtijd: 06:00
Facebook

LOFT @ EM2

Binnenwaggelen bij EM2 voelt eigenlijk altijd een beetje als thuiskomen. Fijn volk, tuintje d’r bij, koelkast vol bier, alles. En met Oud & Nieuw is dat niet anders. Het enige nadeel: ’t is uitverkocht. Dat wordt dus zwaar F5’en op ticketswap als je d’r bij wilt zijn.

U.S.P: dikke gezellige schuur jong.

Locatie: EM2 – Suikerunieterrein
Begintijd: 22:00
Eindtijd: 07:00
Facebook

And many more…

Leuke lijst zo, zat te doun. Toch staat lang niet elke pretplek erop, bijna elke kroeg en club in Stad doet namelijk wel mee in de Oud en Nieuw-madness. De Ocean41, bijvoorbeeld. Of de Donovan’s, de Wolter Wolthers en Het Feest, ook mooi. Je snapt, het is werkelijk teveel om op te noemen.

Maar kom jij iets tegen dat zo spectaculair is dat het ab-so-luut op de lijst moet? Gewoon eem plaatsen in de comments op Facebook en wie weet voegen we het toe.

Weet jij al waar en met wie je gaat partymachen? Laat het weten in de comments op Facebook!

Psst, hier meer afleiding: